Marchena rep un premi per «donar la màxima transparència» al judici del procés

El Col·legi de Procuradors de Madrid l'ha guardonat amb el 'Premi Balança d'Or'

Manuel Marchena serà el president i ponent de la sentència del judici
Manuel Marchena, premiat pel seu paper en el judici del procés | ACN

Les actuacions que està duent a terme Manuel Marchena en el judici contra els líders independentistes han tornat a ser recompensades pels seus companys de gremi. I és que el jutge que presideix la sala segona del Tribunal Suprem ha rebut un premi, entre altres mèrits, per la «màxima transparència» durant aquest procés judicial. 

Segons recollia el portal 'Confilegal', el Col·legi de Procuradors de Madrid li ha atorgat el 'Premi Balança d'or 2019'. Del magistrat, de 60 anys, destaquen la seva trajectòria en la judicatura, els seus mèrits i la seva aportació a «ressaltar la realitat de la justícia mitjançant l'aplicació de la màxima transparència». 

«Un exemple mundial»

La Junta de Govern de la institució que l'ha premiat realça el fet que s'hagi fet una transmissió televisiva del judici «des del minut 1». Que s'hagin pogut veure i escoltar totes les sessions és «un exemple mundial del que és l'exercici jurisdiccional a sala». 

Aquesta decisió, que van prendre de manera unànime els 7 membres del tribunal, expliquen que és una excepció dins la Unió Europea. Només l'alt tribunal anglès acostuma a transmetre les seves sessions i, per tant, el Suprem espanyol se situa en nivells més de transparència que França, Alemanya o Suècia. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari