Margallo: «L’Estat no es retirarà pacíficament de Catalunya»

L'exministre espanyol d'Afers Exteriors afirma que una secessió unilateral només es pot aconseguir amb violència

L'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo creu que a Catalunya es va viure una rebel·lió violenta
L'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo creu que a Catalunya es va viure una rebel·lió violenta | Cedida

Ja durant la seva etapa de ministre dels governs de Rajoy, José Manuel García-Margallo va destacar per les seves declaracions sobre la situació política catalana. Ara, com a diputat ras, continua donant la seva versió, segons la qual és impossible que pugui haver-hi una «secessió unilateral», ja que afirma que l’Estat «no es retirarà pacíficament de Catalunya».    

L’exministre d’Afers Exteriors també ha opinat sobre l’acusació del delicte de rebel·lió als polítics independentistes, preguntat per Mònica Terribas en la tertúlia d''El Matí de Catalunya Ràdio'. Justifica aquesta imputació per part del jutge Pablo Llarena perquè creu que el que va passar «als carrers durant l’escorcoll de la conselleria d’Economia era violent»

L'única via per la secessió és la violència

Margallo conclou així que el procés independentista català està basat en actes violents des del començament, ja que es va actuar de manera unilateral. Afirma que «la secessió unilateral no es pot aconseguir per altre camí que no sigui la violència».

No confia gaire que un possible diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol pogués tenir èxit. El text constitucional espanyol tancaria qualsevol porta als objectius dels independentistes: «La Constitució no permet la secessió i, per tant, no hi haurà un referèndum acordat». La seva opinió és que finalment l'Estat «no entregarà les claus de les dependències i arriarà la bandera». 

A Catalunya s'està produint una rebel·lió violenta

El diputat del Partit Popular confirmava que no es pot esperar una resposta pacífica de l’Estat, a un procés de secessió que ell considera violent. Insistia en la idea que no pot haver-hi una solució pactada al conflicte polític català: «Si no pot ser a través d'un acord i no pot ser per abandonament unilateral, doncs haurà de ser per la via de la violència». 

Aquesta via violenta és la que, segons les seves paraules, «porta a la rebel·lió» que ha de ser jutjada en el Tribunal Suprem. Va acabar sentenciant , però, que el debat s'hauria de centrar en el que «està passant a Catalunya amb independència de la forma que aquest intent de secessió unilateral es dugui a terme».  


Comentaris

envia el comentari