Margarita Robles assumirà Exteriors quan Borrell deixi de ser ministre

La ministra de Defensa en funcions es farà càrrec de la cartera d'Exteriors fins que hi hagi nou govern

Josep Borrell durant l'audiència al Parlament Europeu per ser Alt Representant el 7/10/19
Josep Borrell deixarà de ser oficialment el ministre d’Assumptes Exteriors aquest divendres | ACN

Josep Borrell deixarà de ser oficialment el ministre d’Assumptes Exteriors aquest divendres i es convertirà en el nou representant de la Política Exterior i la Seguretat Comuna de la Unió Europea. Per aquest motiu, la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, assumirà la cartera d'Exteriors fins que es formi el nou govern.

Compatibilitzarà les tasques del Ministeri de Defensa amb les d'Exteriors

Així, aquest pròxim divendres 29 de novembre, Borrell assistirà al seu darrer consell de ministres, mentre que Sánchez signarà el cessament que es publicarà de forma oficial al BOE l’endemà. Per tant, caldrà trobar un substitut d’Exteriors i, segons ha indicat el mitjà 'El País', ho farà Margarita Robles, que compatibilitzarà les seves tasques de Defensa amb les de la diplomàcia d'Exteriors.

Margarita Robles assumirà Exteriors temporalment quan Borrell deixi de ser ministre
Margarita Robles assumirà Exteriors quan Borrell deixi de ser ministre | Catalunya Diari

El Govern en funcions ha apostat perquè es faci càrrec de la cartera d'Exteriors algú de l'Executiu de Pedro Sánchez, com és el cas de la ministra de Defensa. Aquest mateix divendres es farà oficial el nou càrrec de Robles al Consell de Ministres que durarà fins a la formació del nou govern.

Cal destacar, però, que estant en funcions no es pot nomenar un nou cap d’aquest ministeri i que s’ha d’escollir entre els integrants del Consell de Ministres per sortir del pas. Tanmateix, el ministeri d’Exteriors és molt exigent i el seu treball no és «ordinari», ja que l’agenda està plena de trucades i viatges a l’estranger. L’any 1997 va ser l’únic cop que va quedar-se sense ministre, quan Matutes va patir un infart agut de miocardi i, mentre va durar la seva baixa mèdica, el va substituir el seu «número dos».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari