IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

María Dolores de Cospedal afirma que «l'Exèrcit estava preparat per a qualsevol eventualitat a Catalunya»

La ministra de Defensa avisa així el nou Govern que es formi després de les eleccions del 21-D

María Dolores de Cospedal
María Dolores de Cospedal | Cedida

María Dolores de Cospedal, ministra de Defensa de l'Estat espanyol, va admetre durant la Pasqua Militar celebrada ahir, 6 de gener, a Madrid, que «l'exèrcit estava preparat per a qualsevol eventualitat a Catalunya». En una entrevista al diari 'ABC', Cospedal ha assegurat que l'Exèrcit és el garant de la unitat d'Espanya i que estava preparat per actuar en cas de ser necessari.

Les seves paraules arriben després de la forta polèmica que es va generar al voltant d'una afirmació de Marta Rovira, secretaria general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), quan va afirmar el passat mes de novembre que el govern espanyol havia amenaçat amb la intervenció de l'Exèrcit a Catalunya si continuava el procés independentista: «hi haurà sang al carrer».

Les paraules de Marta Rovira van arribar en un moment en què van començar a sorgir veus que qüestionaven el posicionament d'ERC i que no es fes efectiva la declaració unilateral d'independència. La secretaria general d'ERC va afirmar en aquell moment que el govern català no estava disposat «a assumir un escenari de violència extrema amb morts al carrer».

Cospedal continua afirmant la ingerència estrangera en el procés

En la mateixa entrevista, Cospedal ha mantingut la seva idea que el procés independentista a Catalunya ha estat influït i afavorit per ingerències estrangeres, tot i que ha matisat que no es pot identificar «que hi hagi un Govern al darrere».

En aquest sentit, la ministra de Defensa creu que les notícies falses (fake news) són una de les amenaces més greus a la qual s'enfronten la majoria de països en l'actualitat.

Cospedal ha assegurat també que se sent optimista respecte a la resolució del conflicte secessionista català, però que la solució «requerirà temps». La ministra assegura que la Constitució espanyola ofereix un marc «que no es pot posar en dubte cada cert temps» i ho considera una gran irresponsabilitat. 

En aquest sentit, Cospedal ha explicat que creu en la maduresa dels principals partits polítics espanyols, els que representen a una major part de la societat. La ministra ha animat a fer «el que sigui necessari» perquè Espanya no torni a viure situacions com les que s'han viscut recentment, «és una responsabilitat de tots».


Comentaris

envia el comentari