María Dolores de Cospedal obre la porta a «il·legalitzar» els partits independentistes

L'actual secretària general del PP i candidata a la presidència del partit ha assegurat que aquesta opció està sobre la taula si «actuen amb finalitats i mitjans il·lícits»

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal en una imatge d'arxiu
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu | Cedida

L'actual secretària general del Partit Popular (PP), i alhora candidata a la presidència del partit, María Dolores de Cospedal, ha obert la porta a la il·legalització dels partits sobiranistes, en una entrevista concedida a 'Ok Diario'. «Els partits separatistes actuen amb finalitats i mitjans il·lícits, se'ls ha d'il·legalitzar», ha assegurat Cospedal. Sobre l'aplicació de l'article 155, creu que s'hauria d'haver fet abans, tot i que ha reconegut que calia «buscar consens amb altres partits». 

En aquest sentit aclareix que si no es va aplicar abans és perquè «el PP va considerar que era millor anar acompanyats» en l'aplicació del 155. No obstant això, assegura que «el temps els ha demostrat que aquesta decisió ha sigut bona per a Espanya, però no per al PP». Tanmateix, Cospedal reconeix que a ella «li hauria agradat anar més enllà» pel que fa al 155, «sobretot en el que afecta TV3». 

Objectiu: defensar la unitat d'Espanya

«L'objectiu que vam tenir com a Govern va ser la defensa de la unitat d'Espanya i de l'imperi de la llei», explica Cospedal, al mateix temps que lamenta que «no van saber explicar-ho bé», motiu pel qual creu que «els han castigat, i per això han marxat vots a altres partits». 

A més, sobre una hipotètica reforma de la Constitució Espanyola, la popular ha assegurat que no servirà mai per «acontentar» els independentistes, perquè «ells mai se sentiran satisfets». En aquest sentit, ha indicat que «la Constitució i l'Estatut de Catalunya donen marge suficient», i que «d'aquí no ens mourem». «Em poden titllar d'immobilista, però crec que la norma que ens hem donat per a tots ha de ser això, per a tots», ha insistit. 

La mateixa norma per a tothom

«No hem de sortir-nos de la Constitució, ni de l'Estatut de Catalunya enfront del separatisme. Sento a uns altres dir que hem de donar-los alguna cosa als independentistes perquè es relaxin. Que si donar-los una Espanya plurinacional, que si federalisme asimètric, que si reforma constitucional. Però si fem tot això, no aconseguirem res», critica Cospedal. 

La candidata a la presidència del PP té clar que «de la Constitució no ens podem moure» i afegeix que ella «no ha d'oferir res perquè ells continuïn a la Constitució», ja que «seria permetre que aconsegueixi un objectiu aquell qui se salti la llei». «La norma que ens hem donat per a tots ha de ser això, per a tots», sentencia Cospedal. 


Comentaris

envia el comentari