Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Maria Senserrich, diputada del PDeCAT.

El PDeCAT guanya una diputada al Parlament amb la incorporació de Maria Senserrich

La formació demòcrata comptarà amb cinc diputats en aquest tram final de legislatura

Maria Senserrich, diputada del PDeCAT.
Maria Senserrich es converteix en nova diputada del PDeCAT. | ACN

La casuística ha volgut que durant el tram final de lesgislatura, el PDeCAT guanyi una diputada més al Parlament de Catalunya. Maria Senserrich assumirà en els propers dies l'acta de membre de la cambra catalana, de la qual ja va formar part en els períodes 2010-2012 i 2013-2017, sota les sigles de CDC i Junts pel Sí. D'aquesta forma, el Partit Demòcrata comptarà amb cinc escons al Parlament de Catalunya, cosa que els situa, 'de facto', per sobre, en nombre de diputats, de la CUP i del PP.

Cinc diputats del PDeCAT al Parlament de Catalunya

El passat mes de setembre, Junts per Catalunya s'escindia definitivament, com a partit, del PDeCAT. El trencament orgànic, però, no s'ha reflectit a la pràctica al Parlament, on els membres del Partit Demòcrata continuen integrats al grup de JxCat. Ara bé, en alguna ocasió, diputats d'una i altra formació han votat en sentits diferents malgrat formar part del mateix grup —tres quarts del mateix ha passat al Congrés dels Diputats, on hi ha quatre membres del grup de JxCat i quatre més del PDeCAT.

Al Parlament, el grup de JxCat va obtenir 34 diputats a les eleccions de 2017. Des del passat gener, però, tan sols n'ocupava 33: no es va voler rellevar l'escó retirat al president Torra. Però tot va variar el passat dilluns, amb la marxa d'Eduard Pujol, acusat de presumpte assetjament sexual. La seva dimissió deixava JxCat amb 32 escons —dels quals 4 eren del PDeCAT— i es va decidir fer córrer la llista.

Així, Maria Senserrich assumeix l'acta que tenia Quim Torra i el PDeCAT guanya una diputada, que se sumarà al 'sugrup' que formen Marc Solsona, Lluís Font, Narcís Clarà i Montserrat Macià. El Partit Demòcrata disposarà de cinc diputats fins al final de la legislatura, que es produirà d'aquí a ben poques setmanes: el 21 de desembre cal dissoldre el Parlament per convocar eleccions pel 14 de febrer.

Un ecologista, nou diputat de JxCat

Per la seva banda, l'escó d'Eduard Pujol l'ocuparà Santiago Vilanova, activista ecologista i líder d'Els Verds-Alternativa Verda, un partit extraparlamentari que el 2017 va integrar-se a Junts per Catalunya.