Mariano Rajoy accepta la resolució del Tribunal Constitucional però adverteix que seguirà defensant la llei

El Tribunal Constitucional ha rebutjat tramitar el recurs contra la investidura de Puigdemont però ha advertit que el candidat ha de ser present al Parlament

Mariano Rajoy aquest dilluns a Barcelona
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy | PPC

Mariano Rajoy ha enviat un contundent missatge a través de les xarxes socials en què «insta tots els demòcrates a respectar les decisions dels Tribunals», després que el Tribunal Constitucional decidís postposar la tramitació del recurs presentat pel govern espanyol contra la investidura de Carles Puigdemont. 

Tot i això, Rajoy ha advertit que el seu govern «continuarà complint, a més, amb el seu deure de defensar la Llei i els drets dels catalans i del conjunt dels espanyols», seguint amb la línia marcada durant els últims dies i la seva oposició a què l'expresident torni a repetir en el càrrec. 

El Constitucional obliga Puigdemont a tornar i demanar una autorització judicial

El Tribunal Constitucional, però, ha deixat una porta oberta a la investidura si es compleixen diverses condicions, com que el candidat ha de ser present al Parlament en el moment de la investidura —rebutjant la delegació del vot o la investidura telemàtica— i ho ha de fer amb una autorització prèvia del jutge que ha cursat la seva ordre de detenció.

És a dir, l'única forma de Carles Puigdemont per poder ser investit president sense que el Constitucional suspengui la sessió d'investidura és tornar a Catalunya, ser detingut per la policia i presentar una petició al jutge Llarena perquè li permeti assistir al ple. 

Carles Puigdemont rebutja el «frau de llei de la Moncloa»

Paral·lelament, Puigdemont també va donar la seva visió a les xarxes i va assenyalar que «fins i tot el Tribunal Constitucional ha rebutjat el frau de llei que pretenia la Moncloa. Més d'un hauria de pensar a rectificar i fer política d'una vegada. I si no n'és capaç, de plegar i deixar pas».


 

 

El Parlament decidirà si continua amb la investidura

La pilota de la investidura recau ara sobre el Parlament de Catalunya, que haurà de decidir si continua amb la intenció d'investir Puigdemont sense la seva presència, o fins i tot sent al Parlament però sense demanar l'autorització judicial. 

El Constitucional ja ha advertit als membres de la Mesa i al seu president, Roger Torrent, que, si no es respecten les seves condicions, s'enfrontaran a les conseqüències legals per desobediència a les ordres del Tribunal.

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari