IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mariano Rajoy adverteix que Catalunya seguirà sota el 155 si Puigdemont governa des de Brussel·les

L'executiu espanyol ha advertit que el futur president haurà de prendre possessió del càrrec abans de retirar l'aplicació de l'article

Mariano Rajoy a la investidura de Jean-Claude Juncker
Mariano Rajoy a la investidura de Jean-Claude Juncker | EFE

«En el supòsit que Puigdemont sigui investit des de Brussel·les, haurà de prendre possessió i això ho ha de fer físicament. En cas de no ser així, el 155 seguirà en vigor perquè la decisió que va prendre el Senat és que seguirà fins que prengui possessió el pròxim president del Govern», ha alertat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. 

  En paraules expressades davant la Junta Directiva Nacional del PP, l'executiu estatal ha descobert un dels grans dubtes que apareixien en les últimes setmanes. Rajoy ha descartat la possibilitat que Puigdemont pugui convertir-se en el nou president de Catalunya si aquest no es trasllada, prèviament, a Espanya, moment en el qual seria detingut per les autoritats. 

Canvi de discurs

Aquest discurs varia notablement del que publicaven diferents mitjans durant jornada d'avui. Algunes fonts indicaven que l'article 155 passaria a la història una vegada s'instaurés el nou Govern a Catalunya. L'acord aprovat pel Senat i el real decret aprovat pel Consell de Ministres del 27 d'octubre així ho preveia. No obstant això, aquesta afirmació de Rajoy canvia totalment la realitat sobre el futur de l'autonomia. 

D'aquesta manera, la pilota ha passat a la taulada del bloc independentista, que haurà de prendre una decisió sobre el candidat que hauran de presentar al Parlament per investir-lo com a president. Fins al moment, tant els representants de JxCat, com els d'ERC, no contemplaven una altra alternativa que no fos la tornada de Puigdemont al capdavant del Govern, però aquesta advertència de Rajoy podria modificar els plans. 

El mateix líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, assegurava que els independentistes estaven treballant en la fórmula per arribar a un acord d'investidura, el qual havia de proclamar al nou president de Catalunya. A més, reconeixia que la proposta que comptava amb més suport era «la de Carles Puigdemont».


Comentaris

envia el comentari