Mariano Rajoy agraeix el compromís dels apoderats en les eleccions del 21-D

Tots els sondejos apunten a una pèrdua de força del Partit Popular

Mariano Rajoy ha agraït «el compromís als interventors i apoderats del Partit Popular que avui han col·laborat perquè les eleccions se celebrin amb normalitat a Catalunya» minut després que s'hagin conegut els primers sondejos de les eleccions d'aquest 21 de desembre, sent el primer polític a expressar les seves paraules.

Mals presagis pel Partit Popular

Sembla ser, però, segons els últims sondejos que el partit liderat per Rajoy podria obtenir un dels pitjors resultats de la seva història a Catalunya. En aquest sentit, cal destacar l'última de les enquestes publicades, en aquest cas, pel Grup Godó.

Realitzada per l'empresa GAD3, es calcula que els vots dels populars podrien aproximar-se al 4,5%, mentre que partits com la CUP els superarien amb un 5%.

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al míting de tancament de campanya
Mariano Rajoy i Xavier Garcia Albiol | CatalunyaDiari.cat

El 155, possible causa de la pèrdua de vots

L'article 155 recentment aplicat a Catalunya i la consegüent pèrdua de l'autonomia catalana, és molt possible un dels principals elements que han provocat la davallada de vots del Partit Popular en les eleccions d'aquest 21 de desembre.

Segons les últimes enquestes publicades, l'aplicació de l'article 155 ha castigat, i molt, al PP en els resultats d'aquestes eleccions del 21 de desembre. D'altra banda, aquesta pèrdua de vots per als populars ha provocat un augment dels mateixos per al partit liderat per Inés Arrimadas, el qual s'ha vist com el nou partit de l'oposició, aportant les solucions que els populars no han sabut donar a la situació política catalana. 


Comentaris

envia el comentari