IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mariano Rajoy delega la Presidència de Catalunya a Soraya Sáenz de Santamaría

Ho publica el Butlletí Oficial de l'Estat

El presiden del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. | CatalunyaDiari.cat

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat la matinada d'aquest dissabte que Mariano Rajoy assumeix les funcions i competències que corresponen al president de la Generalitat, com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155. Ara bé, segons recull l'article 7 del document, serà la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, qui es posi al capdavant del Govern de Catalunya. «De conformitat amb l'establert en l'article 20 de la Llei 50/1997, de 27 de novembre, del Govern, el President del Govern de la Nació delega les funcions que se li atribueixen l'article 3 d'aquest Reial decret en la Vicepresidenta del Govern i Ministra per a les Administracions Territorials». 

Els ministres passen a ser els titulars dels diferents departaments de la Generalitat després del cessament de tots els consellers. Així doncs, el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, assumeix la Conselleria d'Interior; el ministre d'Exteriors, Alfonso María Dastis, agafa la secretaria d'Assumptes Exteriors i de la Unió Europa del Departament d'Assumptes i Relacions Institucionals, Internacionals i Transparència; el ministre de Justícia, Rafael Catalá, la Conselleria de Justicia.

Per la seva banda, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, agafa la Secretaria d'Economia del Departament de Vicepresidència i Economia i Hisenda de la Generalitat; el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, agafa la Secretaria General d'Educació; la ministra de Treball, Fátima Bélaez, la Secretaria General de Treball, Assumptes Socials i Famílies; i el ministres d'Economia, Luis de Guindos, la Secretaria d'Economia. 


Comentaris

envia el comentari