Mariano Rajoy demana a l'independentisme un «candidat net» per presidir la Generalitat

El president del govern espanyol espera que hi hagi un nou Govern com més aviat millor, per «tornar a la normalitat»

Mariano Rajoy ha demanat un «candidat net» a l'independentisme

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat novament un «candidat net» a l'independentisme per presidir la Generalitat, encara a les seves mans gràcies a l'aplicació de l'article 155. El cap de l'executiu espanyol ha aprofitat una pregunta del diputat Jordi Xuclà per recordar que la Guàrdia Civil és una de les institucions «millor valorades del país», i ha culpat el moviment independentista de «sobrevalorar» els seus líders. 

En aquest sentit, Rajoy ha assegurat que espera que hi hagi un Govern a Catalunya «el més aviat», per tal de «tornar a la normalitat». «Hem de tornar a la normalitat», ha insistit Rajoy, al ple celebrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, ha recomanat a les forces independentistes a «mirar cap endavant», i ha insistit que proposin algú sense problemes amb la justícia. 

Soraya Sáenz de Santamaría assegura que Rajoy manté la «coherència» contra l'independentisme

D'altra banda, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha insistit que l'executiu de Rajoy manté «la coherència» contra l'independentisme. «El govern treballa per debilitar l'independentisme i fer fort el constitucionalisme, mantenim la coherència i no ens sumem a qualsevol conjuntura», ha dit Sáenz de Santamaría, que ha criticat Albert Rivera per «defensar una cosa, la contrària, l'extrem i l'intermedi». 

En aquest sentit, la vicepresidenta ha reconegut que l'executiu espanyol ha cessat un total de 260 càrrecs de la Generalitat els darrers 120 dies, en virtut de l'article 150. El més recent, i motiu d'un cara a cara entre Sáenz de Santamaría i Albert Rivera, ha estat l'exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadans de la Generalitat, Antoni Molons. 

Cal recordar que, tan sols un dia abans de la seva destitució, Molons va ser acusat per la Guàrdia Civil de contractar la publicitat per al referèndum independentista del passat 1 d'octubre. 


Comentaris

envia el comentari