rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Mariano Rajoy estaria disposat a reunir-se amb Quim Torra

El president del govern espanyol ho farà sempre que es respecti l'ordenament jurídic espanyol
Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. | CatalunyaDiari.cat

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, estaria disposat a reunir-se amb el president investit, Quim Torra, sempre i quan respecti l'ordenament jurídic espanyol i no torni a insultar la societat espanyola, segona avança 'El Independiente'. 

 

Així doncs, i segons fonts governamentals consultades pel citat diari, l'objectiu de Rajoy és «no donar arguments a l'independentisme que li serveixin per justificar políticament el seu enfrontament amb l'Estat espanyol». Per aquest motiu, des del PP traslladarien a Torra el que tantes vegades van dir a Puigdemont, i és que no escoltaran cap proposta fora del que estableix la norma suprema espanyola. 

  

 

 

Rajoy garanteix que «es complirà la llei»

I és que després d'escoltar el primer discurs d'investidura del president de la Generalitat, el qual no va agradar molt a Rajoy, el president del govern espanyol assegura que només «jutjarà els fets», i no les intencions, abans d'iniciar mesures que afectin la vida política catalana. 

 

En aquest sentit, Rajoy va fer una crida a «l'enteniment i la concòrdia» entre institucions per evitar nous conflictes, al mateix temps que ratificava la seva voluntat per fer que es compleixi la llei a Catalunya. «Garanteixo que la llei, la Constitució espanyola i la resta de l'ordenament jurídic es compliran», ha destacat Rajoy.  

Rajoy es reuneix amb Sánchez

Sobre aquesta suposada reunió amb Rajoy, Torra ja va posar de relleu ahir que estaria «encantat» de reunir-se amb ell i de «quedar demà mateix a Moncloa per parlar» i recuperar així, el diàleg bilateral. De moment, però, i segons el citat mitjà, Quim Torra no ha rebut la trucada del president espanyol, el qual es reunirà primer amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera. 

 

De fet, Rajoy i Sánchez s'han reunit aquest matí de dimarts, 15 de maig, a la Moncloa per analitzar la situació a Catalunya, després del ple d'investidura de Quim Torra. I és que el PSOE ja va demostrar el seu suport a una nova aplicació de l'article 155 si el pròxim Govern de la Generalitat torna a saltar-se la llei. 

 

D'altra banda, el rei Felip VI ha de signar el nomenament de Torra com a 131è president de la Generalitat perquè surti publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) així com al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) perquè sigui efectiu i Rajoy pugui signar-lo també. 

Comentaris