Mariano Rajoy diu adeu a la presidència del Partit Popular: «Ha arribat el moment de posar punt i final a aquesta etapa»

Ho ha anunciat en una roda de premsa aquest dimarts

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Cedida

Mariano Rajoy ha dit adéu al PP: «Ha arribat el moment de posar punt final a aquesta etapa», en una roda de premsa aquest dimarts 5 de juny.

Mariano Rajoy, expresident del Govern espanyol, ha fet pública durant la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP la seva decisió d’abandonar la presidència del Partit Popular. A més, ha expressat la seva intenció de convocar un Congrés extraordinari del partit per tal de poder escollir el o la que serà el seu successor.

El polític ha aprofitat per fer balanç de la legislatura, i s’ha mostrat molt orgullós de tot el que ha dut a terme pel Partit Popular al capdavant del Govern. Especialment s’ha referit als aspectes econòmics, i ha assegurat que «la visió actual d’Espanya és justament la contrària de quan van arribar al poder».

Durant la seva compareixença no ha volgut deixar passar l’oportunitat de mencionar la situació política actual de Catalunya, i confirma que, malgrat tot, els responsables polítics del procés independentista estan actualment a presó o fugits de la justícia, i tot gràcies a l’efectivitat de les actuacions adoptades pel seu partit.

Per aquest motiu ha recalcat que gràcies al Partit Popular i al govern que deixa enrere, avui dia Catalunya disposa d’un executiu que s’emmarca dins la legalitat vigent, sense cap cas obert amb la justícia.

Crítiques molt dures cap a Ciutadans

Rajoy ha volgut aprofitar el seu discurs per abocar el cabàs i llançar diverses punyalades a alguns partits de l’oposició. Els que més han rebut en aquesta ocasió han sigut els membres de Ciutadans, dels quals ha dit que «l’afany de Ciutadans de fer oposició al Govern que va defensar la unitat d’Espanya ens ha portat, per fi, a un nou Govern aixecat pels independentistes», fet que ha qualificat de «paradoxes de la vida».

També els ha acusat no haver sabut actuar correctament amb la victòria que van obtenir als comicis catalans, i els ha culpat de no haver contribuït a calmar les tensions a Catalunya, sinó de fer tot el contrari. És a dir, traslladar aquests problemes i inestabilitats a Madrid i al Govern Central.

«Ara és hora de mirar endavant, cap al futur»

Per arrodonir el seu discurs, l’expresident del Govern ha fet la promesa de defensar el seu llegat i dur a terme una ferma oposició per «evitar que deixin Espanya en caiguda lliure». A més, Rajoy ha promès defensar els seus projectes de futur i la seva trajectòria en tots els nivells, amb la intenció de poder recuperar algun dia el govern de seu país.

Rajoy ha continuat dient que «ara és moment de mirar al futur. Seguim sent el primer partit d’Espanya i comptem amb majoria absoluta al Senat, i a banda disposem de dirigents molt ben preparats per la qual cosa no ens hem de desanimar». A tall de conclusió, l’expresident ha deixat ben clar que «em posaré sota les ordres de qui escolliu, i amb la lleialtat que la meva consciència i els meus 40 anys aquí m’exigeixen».


Comentaris

envia el comentari