Mariano Rajoy espera que tothom compleixi la llei després de les eleccions del 21 de desembre

El govern espanyol preveu qualsevol escenari un cop hagin passat les eleccions autonòmiques

Mariano Rajoy a la investidura de Jean-Claude Juncker
Mariano Rajoy a la investidura de Jean-Claude Juncker | EFE

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que el govern espanyol té previstos tots els escenaris possibles després de les eleccions del 21 de desembre, però confia que després d'aquests comicis tothom compleixi la llei.

Rajoy s'ha referit a la situació a Catalunya en declaracions als periodistes abans d'acompanyar al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, en la seva investidura com a doctor honoris causa per la Universitat de Salamanca.

21-D data clau pel govern espanyol

Davant la pregunta de si el el govern espanyol té prevista una victòria dels independentistes el 21-D i el plantejament de la possibilitat que seguissin incomplint la llei Rajoy ha garantit que el seu executiu «té previstos tots els escenaris sempre».

«Però el Govern no està per opinar sobre esdeveniments que no se sap si es produiran o no. El Govern el que ha de dir és quina és la seva posició, i la nostra posició és que el 21 de desembre és molt important i seria molt important que hi hagués una participació massiva, que tothom vagi a votar i que siguem conscients que són unes eleccions en les quals es decideixen moltes coses», ha afegit.

Per això ha confiat que després d'aquests comicis s'aconsegueixi una etapa de moderació i tranquil·litat i en la qual tothom compleixi amb les seves obligacions com a espanyols i europeus, i la primera d'elles, ha recalcat, és complir la llei, que ha dit que representa les normes de convivència i respon a la voluntat de la majoria.

Rajoy agraït amb el suport d'Europa

Rajoy ha aprofitat per agrair a Juncker el suport que ha donat la Comissió Europea «al Govern, a Espanya i als espanyols» en «moments tan difícils com els que hem viscut i estem vivint», en referència a la situació a Catalunya.

Ha afegit que Juncker ha expressat el seu respecte a la Constitució, les lleis i el sistema judicial espanyol i ha dit que això és «molt reconfortant» perquè creu que el que s'ha posat en dubte a Catalunya han estat els valors europeus.

En concret, ha esmentat el valor de la democràcia, el de l'Estat de dret i el de l'imperi de la llei, i creu que ha quedat acreditat que l'Estat té la possibilitat de defensar-se enfront dels quals atempten contra ells.

Ha afegit que el «cent per cent» dels països de la UE han recolzat les decisions adoptades pel Govern i la integritat territorial d'Espanya. I s'ha referit a les paraules d'ahir en aquesta línia del primer ministre belga, Charles Michel, i al fet que el Parlament de Flandes rebutgés també ahir una moció per reconèixer la independència catalana.


Comentaris

envia el comentari