rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mariano Rajoy estudiarà «accions legals» contra la delegació de vot de Toni Comín

La Mesa del Parlament va aprovar ahir la delegació del vot de l'exconseller
El president espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre turc, Binali Yildirim.   | CatalunyaDiari.cat

 

El president espanyol, Mariano Rajoy, s’ha pronunciat sobre les últimes decisions de la Mesa del Parlament, que aquest passat dimarts, 24 d’abril, ha acceptat la delegació del vot de Toni Comín.

 

En aquest sentit, el president espanyol ha anunciat que emprendrà «accions legals» per evitar decisions contràries a la legislació espanyola. Tanmateix, ha instat l’òrgan rector de la cambra catalana a recuperar el «seny» i la «normalitat». «El més important no és Comín, sinó que es recuperi el seny i la normalitat», ha expressat Rajoy.

La Mesa del Parlament aprova la delagació de Comín

El ministre de Justícia, Rafael Català, s'ha expressat en la mateixa línia que Rajoy, i ha confirmat que el govern espanyol estudia amb l'advocacia de l'Estat les vies per impugnar l'acord de l'òrgan rector de la cambra catalana.

 

I és que, cal recordar, que aquesta validació de la delegació del vot de l’exconseller Comín facilitaria que Junts per Catalunya i ERC poguessin escollir candidat a la presidència de la Generalitat en segona votació, en la qual els 66 vots de les dues primeres forces serien suficients per obtenir majoria simple.

 

 

Rajoy demana recuperar la normalitat «política i social» a Catalunya

En la roda de premsa a Moncloa amb el primer ministre turc, Binali Yildiri, Rajoy ha demanat que es recuperi el «seny» i la normalitat «política i social» a Catalunya amb la investidura d’un president que estigui «habilitat per governar». Així doncs, Rajoy reitera que «Catalunya necessita ja un Govern que sigui legal i que tingui la capacitat i la voluntat de dialogar amb tothom».

 

El president espanyol ha assegurat que el vot de Comín «no té cap sentit» i ha demanat a la Mesa no delegar el vot. «En democràcia el que han de fer els parlaments és elegir persones habilitades per governar», ha defensat Rajoy.

 

D’altra banda, cal recordar que Ciutadans va exigir aquest mateix dimarts a Rajoy que impugnés al Tribunal Constitucional tant la delegació de vot de Carles Puigdemont com la de Comín. «S'està posant el Parlament al servei de dos fugits de la justícia, la Moncloa no fa res i nosaltres estem liderant la resposta», havia destacat Inés Arrimadas.

Comentaris