Mariano Rajoy no compareix davant la comissió d'investigació del 155 al Parlament

Tampoc s'han presentat a la cambra Soraya Sáenz de Santamaría ni María Dolores de Cospedal

Mariano Rajoy no ha acudit aquest dimarts a declarar al Parlament de Catalunya
Mariano Rajoy no ha acudit aquest dimarts a declarar al Parlament de Catalunya | Cedida

L'expresident Mariano Rajoy no s'ha presentat aquest matí al Parlament de Catalunya, on havia de declarar en el marc de la Comissió d'Investigació de l'article 155. Tampoc han acudit a la cambra catalana l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ni tampoc l'exministra María Dolores de Cospedal. Segons informa 'El Nacional', el Parlament tornarà a citar-los i, com a última opció, pot emprendre mesures legals en contra seva si no es presenten. 

Rajoy no es presenta a la comissió d'investigació

Concretament, l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy havia estat citat com a testimoni a la comissió d'investigació dels efectes del 155 del Parlament. Rajoy havia d'assistir a la cambra catalana a les 10.00 hores del matí d'aquest dimarts, però finalment no ho ha fet, deixant buida la cadira on havia de seure. A més a més, també hi estaven citades qui va ser la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i l'exministra de Defensa María Dolores de Cospedal. 

Cadires buides a la comissió del 155 al Parlament
Cadires buides de Soraya Sáenz de Santamaría y Mariano Rajoy a la comissió del 155 al Parlament | Catalunya Diari

 

En aquest sentit, l'exministra Cospedal ha enviat una carta assegurant que no li pertoca comparèixer al Parlament sinó al Congrés dels Diputats. Per la seva banda, el president de la comissió, Toni Morral de JxCat, ha explicat que els tornaran a citar i que els advertiran que no fer-ho pot suposar un delicte de desobediència. És a dir que, si finalment no compareixen a declarar, podrien emprendre mesures legals contra Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal.

A més, Morral ha explicat que el reglament del Parlament sí que recull que els testimonis tenen l'obligació d'assistir-hi, per tant, els tres testimonis han de comparèixer a la pròxima cita per tal de declarar en el marc de la Comissió d'Investigació de l'article 155 i, ha afegit, que si finalment no ho fan, s'estudiarà el cas i es prendrà la decisió que pertoqui.


Comentaris

envia el comentari