rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mariano Rajoy: «El procés de diàleg a Catalunya podrà començar quan hi hagi un nou Govern»

«Faré tot el que estigui a les meves mans per poder normalitzar la situació», explica el president espanyol
Mariano Rajoy i Carles Puigdemont, en un acte a Barcelona el 2017 | CatalunyaDiari.cat

 

La notícia ha saltat aquest matí quan Rajoy ha pronunciat la paraula «diàleg». Quelcom reclamat per activa i per passiva per part de les forçes sobiranistes catalanes des del passat 1-O i que no s'havia abordat fins aquest dijous, 10 de maig. 

 

El cap de l'executiu espanyol, però, imposa una condició. «El procés de diàleg a Catalunya podrà començar quan hi hagi un nou Govern. Faré tot el que estigui a les meves mans per poder normalitzar la situació», ha explicat el mateix Mariano Rajoy en declaracions a Antena 3. 

  

 

 

«Puigdemont té segrestada la voluntat del Parlament»

Si bé és cert que fa uns dies el mateix Rajoy parlava d'un «bucle absurd» en fer referència a l'intent derrogat d'investidura de Carles Puigdemont, també ho és que avui no ha fet una excepció i ha tornat a disparar contra l'expresident català

 

«Carles Puigdemont té segrestada la voluntat del Parlament de Catalunya», ha explicat Mariano Rajoy sobre el cap de files de Junts per Catalunya i president cessat de la Generalitat, mentre al·legava: «El que necessita Catalunya és un president». 

 

Rajoy i el «bucle absurd» de l'independentisme 

El president de l'executiu espanyol va acusar el passat dimarts, 8 de maig, les forces independentistes d’haver situat la política catalana en un «bucle absurd» on es prioritzen els interessos personals d’una sola persona —en referència a l'expresident Carles Puigdemont i al seu segon intent de ser investit— al projecte col·lectiu de tota una societat.

 

Carles Puigdemont, amb els membres de Junts per Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 


 

El que s'havia de fet, segons Rajoy, era «deixar d’impedir que s’investeixi un president legal» i «procurar que hi hagi un govern autonòmic a Catalunya que treballi pels interessos de Catalunya».

 

Al fil de la seva petició per a la conformació de Govern a Catalunya, Rajoy explicava: «Demano que assumeixin, acatin i respectin les lleis, que obeeixin les sentències i requeriments dels tribunals, que deixin de generar enfrontament i frustració a la societat, que deixin de fabular sobre ingerències fosques del govern sobre jutges i tribunals, i assumeixin la legitimitat democràtica de l’Estat i el funcionament de les institucions».
 

Comentaris