Mariano Rajoy és el protagonista de la nova pancarta que ha penjat Greenpeace a Madrid

El president espanyol i el Ministre Nadal, atacats per ignorar el canvi climàtic
Imatge de la pancarta que va penjar Greenpeace | Greenpeace

 

Al mal temps, bona cara. Aquesta ha estat la filosofia dels membres de Greenpeace a l'hora de produir i desplegar una polèmica pancarta en l'antic Palau de la Música situat a la Gran Via de Madrid. En ella, es representava una paròdia de la portada de la mítica pel·lícula 'Allò que el vent s'endugué', encara que els protagonistes i el títol estaven molt modificats, barrejant la política amb l'humor més àcid.

Una paròdia, en què el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, apareixia com a Escarlata O’Hara, entre els braços d'un Álvaro Nadal, Ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, qui sostenia al líder del PP, recreant el paper de Rhett Butler. El títol de la versió d'aquest clàssic es va convertir en 'El que Rajoy ens va deixar', fent referència a les crítiques que l'organisme pel benefici mediambiental ha llançat contra els dirigents del país en aquest sector.

 

A la pancarta, també es poden llegir frases de Nadal a Rajoy com: «A Déu poso per testimoni que mai tornaré a tancar una central tèrmica», al que el president respon «francament estimat, el canvi climàtic m'importa un rave». La versió també ve acompanyada dels textos «Després del seu drama 'L'impost al Sol', Mariano Rajoy i el Ministre Nadal presenten: 'El que Rajoy ens va deixar'. Un film amb molt canvi climàtic i poques renovables».

 

Retirada immediata

Minuts més tard, el cos de Bombers de l'Ajuntament de Madrid s'ha desplaçat fins on hi havia la pancarta per procedir a la retirada d'aquesta. No obstant això, l'organisme va aconseguir el seu objectiu de difondre aquest missatge, criticant així les accions del govern central en el seu poc acompliment de l'ús d'energies renovables.

 

En aquest sentit, critiquen el negatiu paper que juga Espanya a Consell Europeu d'Energia, on s'impedeix la limitació de l'ús dels combustibles fòssils, així com evitar el tancament de centrals tèrmiques de carbó i nuclears al país. Greenpeace, poques hores abans que se celebri una nova reunió a l'organisme europeu, exactament demà, 18 de desembre, ha llançat un missatge a les autoritats nacionals.

 

«Amb les energies renovables en mans de comunitats i de la ciutadania es podrien generar vuit vegades més beneficis locals, major creació d'ocupació i ingressos fiscals superiors per als municipis», indica el text presentat per l'organisme encarregat de la lluita pel medi ambient.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris