rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

Mariano Rajoy va contactar amb el Síndic «preocupat» per l'Institut El Palau

L'expresident espanyol va col·laborar amb el defensor català per rebaixar la tensió sorgida l'endemà de l'1-O
Imatge de l'Institut El Palau de Molins de Rei | CatalunyaDiari.cat

 

Després de la polèmica sorgida al voltant de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, on suposadament uns professors van posar en evidència fills de guàrdies civils l'endemà del referèndum de l'1-O, ara ha sortit a la llum que el govern espanyol va col·laborar amb el Síndic de Greuges, «preocupat» pel cas. 

 

En concret, ho ha revelat el síndic Rafael Ribó durant la presentació al Parlament de l'informe 'El pluralisme a les escoles de Catalunya com a garantia de no-adoctrinament', que la setmana passada ja va presentar als mitjans. En el mencionat document, el síndic reconeix deu situacions irregulars, després d'analitzar un total de 174 incidents en 134 centres d'ensenyament diferents. 

Preocupació de l'executiu espanyol

Després d'estudiar les denúncies, el Síndic de Greuges va dur a terme una resolució i va demanar una reunió amb l'equip directiu, l'autoritat educativa, els equips implicats, i també va escriure al llavors president Mariano Rajoy, i al comandant en cap de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalbo. Llavors, per indicacions del mateix Rajoy, el llavors cap de gabinet, José Luis Ayllón, va expressar que l'executiu compartia «la mateixa preocupació del Síndic», i va demanar no barrejar qüestions educatives amb la via penal o judicial. 

 

«No podem fer de casos singulars una qüestió de tota l'escola catalana», ha indicat Ribó, que va coincidir amb el govern espanyol a assenyalar la saturació de protagonisme de l'Institut El Palau. «Vam coincidir en el fet que s'havia de donar una solució dins de la comunitat educativa», ha assenyalat el síndic, que ha confessat que l'executiu central tenia constància d'un centenar de casos que es van investigar, tot i que des del Síndic de Greuges es parlava d'uns 36. 

 

Imatge d'algunes de les pintades que van aparèixer al centre | CatalunyaDiari.cat

 

Gràcies a aquesta operació, segons el síndic, es va reduir «molt» la projecció i la tensió durant l'acte celebrat al carrer de Mallorca, on es van reunir famílies afectades amb secretaris d'Estat i el llavors delegat del govern espanyol, Enric Millo. En aquest sentit, Rafael Ribó ha assenyalat que, tot i que no va arribar a reunir amb la Moncloa, «com a mínim es va rebaixar la tensió».

 

Rafael Ribó sí que es va reunir amb Gozalbo, amb qui va conversar durant dues hores, en les quals el comandament va coincidir en la necessitat de trobar «solucions». De fet, va ser ell qui va convèncer les famílies afectades a reunir-se amb l'equip del Síndic, que es va traslladar a la caserna de Sant Andreu, per després invitar-los a traslladar-se tots a l'escola i parlar amb el consell de direcció i alguns professors. 

 

Comentaris