Mariano Rajoy suspèn el seu viatge a Angola per seguir amb atenció la situació política a Catalunya

El president del govern espanyol tenia previst reunir-se amb el seu homòleg angolès, Joao Lourenço, i amb empresaris espanyols

El president Mariano Rajoy durant un míting de campanya a Catalunya
El president Mariano Rajoy durant un míting de campanya a Catalunya | cedida

L'agenda política catalana continua marcant de forma directa l'agenda política espanyola. Un dels que segueixen amb més atenció tot el que passa a Catalunya és el president Mariano Rajoy, que ha sorprès aquestes últimes hores amb una decisió que ningú s'esperava.

El president espanyol ha decidit suspendre el viatge que tenia previst realitzar entre els dies 25 i 26 de març, diumenge i dilluns vinent, a Angola, per poder estar atent a tots els detalls de la situació política a Catalunya, segons ha informat el seu equip. Tal com relata RAC 1, Rajoy seguirà des del Palau de la Moncloa el segon ple d'investidura, programat per dissabte, i tot el que passi després. 

En aquest sentit, Mariano Rajoy posposa per a una altra ocasió l'entrevista que tenia pensat mantenir amb el seu homòleg angolès, Joao Lourenço, i la resta d'activitats programades, entre les quals hi havia una trobada amb empresaris espanyols establerts al país africà. 

L'anunci ha coincidit amb el ple d'investidura de Jordi Turull

L'anunci de la suspensió del viatge ha coindicit, a més, amb el ple d'investidura de Jordi Turull, en el qual el diputat de Junts per Catalunya no ha aconseguit els suports necessaris per ser investit, ja que la CUP va decidir abstenir-se poc abans de la celebració de la sessió.

El president del Parlament, Roger Torrent, havia decidit convocar el ple de manera inesperada, davant la possibilitat que avui, després de comparèixer al Tribunal Suprem, tan Turull com altres cinc diputats poguessin acabar en presó preventiva. 

No és el primer cop que Rajoy modifica els seus plans pel procés

Cal recordar, a més, que no és la primera vegada que el president Mariano Rajoy decideix alterar els seus plans com a conseqüència de la situació política a Catalunya. A finals del mes de setembre del 2017, Rajoy va decidir no acudir a la cimera de la Unió Europea, que se celebrava a Tallín, capital d'Estònia, pel referèndum de l'1 d'octubre. 


Comentaris

envia el comentari