Mario Vargas Llosa demana «derrotar el nacionalisme» apostant per Manuel Valls

El guardonat escriptor ha acompanyat el candidat a l'alcaldia de la capital durant la presentació del seu llibre, 'Barcelona, vuelvo a casa'

Manuel Valls i Mario Vargas Llosa durant la presentació del llibre 'Barcelona, vuelvo a casa'
Manuel Valls i Mario Vargas Llosa durant la presentació del llibre 'Barcelona, vuelvo a casa' | gtres

L'escriptor Mario Vargas Llosa s'ha convertit en una veu molt crítica amb l'independentisme, i l'hem pogut veure acudint a manifestacions convocades per Societat Civil Catalana (SCC) al costat de Miquel Iceta o Albert Rivera. Ara, segons explica 'El Independiente', Vargas Llosa ha tornat a Barcelona per acompanyar Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de la capital catalana, durant la presentació del seu llibre, en la qual ha aprofitat per criticar amb duresa el nacionalisme, i alertar del perill que suposaria que la ciutat caigués en les seves mans. 

Defensa de la candidatura de Manuel Valls

Durant l'acte, celebrat a l'Auditori de Barcelona, Mario Vargas Llosa ha lamentat que l'independentisme hagi aconseguit «apagar aquella llum que feia de Barcelona un pol atractiu, pol que jo vaig sentir de jove». El premi Nobel de la Literatura ha defensat que l'exprimer ministre francès representa «la proposta que retornarà» a la capital catalana «aquella magistratura, autoritat intel·lectual, literària, teatral». 

Per a l'escriptor, «és possible» recuperar aquella Barcelona «cosmopolita i oberta al món», però abans cal «derrotar el nacionalisme», al qual ha definit com a «gran enemic de la cultura». «És el responsable de grans matances de la història», ha indicat el guardonat, que també ha afegit que «per a la cultura és un tòxic mortal». 

L'escriptor ha assegurat que el nacionalisme «torna provinciana la cultura»
L'escriptor ha assegurat que el nacionalisme «torna provinciana la cultura» | Gtres

 

Segons Vargas Llosa, el nacionalisme acaba «tornant provinciana la cultura», perquè fa que els autors «es mirin el melic». En aquest sentit, ha assenyalat que Barcelona ha canviat moltíssim, i que ara mateix està força llunyana de la modernitat que, segons ell, es respirava als anys 60. «Barcelona era una altra Espanya, una Espanya sense fronteres, on es vivia ja l'Europa de París, de la cultura, de la modernitat». 

Precisament durant la presentació del seu llibre 'Barcelona, vuelvo a casa', Manuel Valls també ha avisat que, «si els independentistes guanyessin les municipals, Barcelona retrocediria encara més». «Una Barcelona independentista quedaria al marge de la construcció europea, exclosa del concert de grans ciutats del Mediterrani», ha afegit. 


Comentaris

envia el comentari