La regidora de la CUP de Reus, Mariona Quadrada, en llibertat amb càrrecs

S'ha negat a declarar davant del jutge

Mariona Quadrada, a la sortida dels jutjats.
Mariona Quadrada, a la sortida dels jutjats. | Jordi Olària.

La regidora de la CUP de Reus, Mariona Quadrada, detinguda aquest dijous a les vuit del matí arran d'una investigació per presumpte delicte d'odi, ha sortit dues hores després en llibertat. Quadrada, que no havia comparegut a la citació inicial, s'ha acollit al seu dret a no declarar. En aquest sentit apunta que no es penedeix d'haver signat el manifest del 3 d'octubre i que «ho tornaria a fer». Quadrada ha estat acompanyada per una concentració convocada des de les nou del matí als jutjats de Reus. Un centenar de persones li han donat suport.

La jutgessa la investiga pel manifest fet públic el 3 d'octubre i signat pels portaveus i alguns regidors del PDeCat, la CUP, ERC i Ara Reus en el qual es demanava que els agents de la Policia Nacional desplaçats a Reus abandonessin la ciutat una vegada ja havia passat el referèndum de l'1 d'octubre.

També es va detenir, pel mateix motiu, Marta Llorens i Oriol Ciurana el desembre passat. A diferència de Quadrada, Llorens i Ciurana van passar la nit anterior a la compareixença a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Reus. Tots dos havien ignorat dues citacions judicials i, finalment, la jutgessa va dictar l'ordre de detenció perquè se'ls anés a buscar. Quadrada, a diferència dels seus companys de formació, va postposar la seva primera declaració per problemes d'agenda de la seva advocada i, per tant, la de dilluns passat era la segona citació en ferm que rebia.

Mariona Quadrada, citada per segon cop, davant dels Mossos d'Esquadra.
Mariona Quadrada, citada per segon cop, davant dels Mossos d'Esquadra. | Guillem RS

Comentaris

envia el comentari