El marit de Marta Rovira va viatjar a Madrid amb una 'doble' de la política per despistar la policia espanyola

La número dos d'Esquerra Republicana va eludir divendres passat, 23 de març, els controls de la policia per fugir a l'estranger

Marta Rovira, als passadissos del parlament de Catalunya
Marta Rovira, als passadissos del parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Marta Rovira se sentia vigilada per la policia espanyola i va optar per emprendre una decisió d’allò més ‘pel·liculera’. Quantes vegades hem vist films policíacs on tots aquells perseguits per la policia se serveixen de ‘dobles’ per poder despistar l’acció policial.

Això és, ni més ni menys, el que va fer la número dos d’Esquerra Republicana per poder marxar a l’estranger abans de comparèixer el passat divendres davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

El seu marit va viatjar a Madrid amb una dona que se li assemblava molt

Va ser la dràstica decisió que van prendre Rovira i la seva parella, Raül Presseguer, per eludir l’atenció de la vigilància espanyola. Després de la negativa de la CUP a investir Turull i de la renúncia a l’escó de la viguetana dijous passat, 22 de març, Rovira i Presseguer van dur a terme el pla.

Va ser en aquest instant quan el marit de Rovira i una altra dona d’aparença semblant a la política d’Esquerra van desplaçar-se fins a Madrid. L’estratègia, doncs, formava part de l’ideari familiar per poder ‘jugar’ amb les autoritats espanyoles i eludir, l’endemà, la pena de presó que Llarena va dictar per Rull, Turull, Forcadell, Romeva i Bassa.

Llegeix aquíel perfil de Marta Rovira

Rovira, amb la premsa
Rovira, amb la premsa | Cedida

 

Rovira va marxar envoltada d’un secretisme més absolut

És una evidència. Els seus companys de partit, de fet, no tenien constància de la incompareixença de Rovira, així com tampoc els companys de Junts per Catalunya que van ingressar a Estremera com Jordi Turull i Josep Rull.

Segons ha revelat ‘El 9 nou’, l’estratègia tenia un nivell d’estudi elevadíssim, ja que ni els seus amics sabien que Rovira eludiria la cita al Suprem. Crida l’atenció, de fet, que amics del cercle més íntim de la política i companys de partit de Vic van personar-se divendres a l’exterior del Suprem per expressar-li el seu suport.

Quina va ser la seva sorpresa, però, quan els van comunicar que Rovira havia fet les maletes i que els havia dit adéu per carta.


Comentaris

envia el comentari