Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Marlaska veu «probable» que els polítics presos siguin traslladats a Catalunya quan acabi el judici

El ministre de l'Interior creu que la situació és comparable amb la que es va donar quan va finalitzar la fase d'instrucció

Fernando Grande-Marlaska creu «probable» que els presos tornin a Catalunya deprés del judici  | Cedida

 

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, veu «probable» que els líders independentistes en presó preventiva siguin traslladats a centres penitenciaris de Catalunya quan acabi el judici oral tot i evitar fer «futuribles». En una atenció als mitjans de comunicació, Grande-Marlaska ha considerat que la situació d'ara és comparable amb la que es va viure quan es va acabar la fase d'instrucció del judici i van ser traslladats a presons catalanes.

Perquè es torni a repetir, el ministre ha recordat que primer ha d'acabar el judici oral,  ho han de sol·licitar els presos i després la sala segona del Tribunal Suprem ha de manifestar si hi veu algun inconvenient.

Pregunten al TS si Forn ja pot quedar-se a Lledoners

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, Armand Calderó, ha enviat un escrit al Tribunal Suprem en què li pregunta  «si no hi ha inconvenient» perquè l'exconseller d'Interior Joaquim Forn es quedi ingressat al centre penitenciari de Lledoners (Bages) un cop hagi pres possessió del càrrec de regidor a l'Ajuntament de Barcelona dissabte que ve, i per «evitar novament un doble trasllat», segons ha avançat 'El Español' i han confirmat a l'ACN fonts de l'alt tribunal.

El Suprem ha autoritzat el trasllat de Forn a Catalunya perquè divendres i dissabte faci els tràmit per obtenir la condició de regidor, però va afegir que fos retornat a Soto del Real «sense dilacions»

La Generalitat ha explicat aquest dimecres que el trasllat de Forn es farà aquest dijous de Soto del Real a Brians. Divendres i dissabte serà traslladat a l'Ajuntament de Barcelona per fer els tràmits de presa de possessió de regidor i pel primer ple municipal. Després, en funció de l'hora que acabi el plenari municipal dissabte a la tarda, hauria de ser retornat a la presó madrilenya.

També et pot interessar...