Javier Maroto, del PP, demana a Sánchez aplicar un nou 155 a Catalunya

Ha afirmat que ha de ser de més llarga durada i «sense complexos», i ha proposat intervenir TV3 i l'escola catalana

Javier Maroto no creu que tan sols convocant eleccions s'aturarà l'aplicació de l'article 155
Javier Maroto aposta per un nou 155  | Cedida

El vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, ha proposat l'aplicació d'un nou 155 a Catalunya. El polític basc ha instat el líder del govern espanyol, Pedro Sánchez, a iniciar els procediments per poder tornar a aplicar aquesta mesura, però aquesta vegada, segons ha dit, «sense complexos». Així ho ha afirmat en la cloenda del Dia de l'Afiliat del PP de l'Aragó.

Maroto demana la intervenció de TV3 i de l'escola pública

El polític ha insistit que ha de ser un 155 més estricte, de més llarga durada i que intervingui en més àmbits, entre els quals ha ressaltat la televisió pública i l'escola catalana. «Si la competència en educació en algunes comunitats autònomes s'exerceix de forma deslleial, aquesta s'ha de treure i tornar a l'Estat», ha afirmat el del PP.

A més, en aquest sentit, ha enviat un missatge contundent a Pedro Sánchez i Albert Rivera: «I si PSOE i Cs no volen intervenir TV3, la televisió de la vergonya i l'adoctrinament, que surtin i ho diguin alt i clar». Unes paraules a les quals afegia: «Nosaltres n'estem farts d'aquesta situació a Catalunya i posem sobre la taula la nostra proposta, perquè se'ns entengui i ens escolti».

A més, sobre el 155 que ja es va aplicar a Catalunya ha volgut recordar que el govern de Mariano Rajoy era partidari de què fos més dur i de més durada, però la resta de partits no ho van voler. «Podríem haver-ho fet sols, però ho vam fer amb tots els partits perquè hi ha moments on no es pot aplicar la majoria absoluta i on s'ha de fer política d'Estat», ha explicat.

Contra l'indult als polítics catalans empresonats

«Anirà demà Pedro Sánchez a la porta de la presó per obrir-la?», preguntava de forma irònica Maroto. Ho ha fet parlant sobre un possible indult als polítics catalans que han de ser jutjats.

«Si ahir la delegada del govern demanava l'indult per als polítics presos i avui la vicepresidenta diu que porten massa temps a la presó, jo em pregunto, senyor Sánchez, què és el que passarà demà?», ha continuat preguntant-se el vicesecretari d'organització del PP. D'aquesta forma ha volgut expressar la seva «profunda preocupació» per les darreres declaracions de Cunillera i Calvo.


Comentaris

envia el comentari