Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Marta Pascal es dona de baixa del PDeCAT

Pascal ja va dimitir de la seva posició al senat el passat febrer, però no es volia desvincular del partit

Pascal ja va dimitir de la seva posició al senat el passat febrer | CatalunyaDiari.cat

L'excoordinadora general del PDeCAT i exsenadora Marta Pascal va sol·licitar la baixa com a militant del partit el 27 d'abril, segons han informat a Europa Press fonts molt properes. 

Segons ha avançat 'El Periódico de Catalunya', va enviar una carta i va trucar a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i va enviar un altre escrit al coordinador general del PDeCAT, David Bonvehí, per a comunicar la seva decisió. 

Dimissió al senat el passat febrer «per voluntat pròpia»

Pascal va dimitir del seu càrrec com a senadora aquest passat febrer, ja que va mostrar discrepàncies amb JxCat i amb l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. «Crec que faig el que toca», va manifestar Pascal en el moment d'anunciar la seva dimissió.

A més, va assegurar que prenia aquesta decisió «per voluntat pròpia» i seguint la seva «coherència i principis» després de les discrepàncies que mantenia amb la línia més radical del partit. Tot i això, en aquell mateix moment l'exsenadora va assegurar que  no estava en els seus plans desvincular-se de la formació política, fet que ha acabat realitzant.

Possible futura membre del Partit Nacionalista

Pascal va liderar la Joventut Nacionalista de Catalunya i més tard va ser portaveu de Convergència. Posteriorment, va ser una de les dirigents en la reconversió cap al Partit Demòcrata, del que va ser coordinadora general juntament amb Bonvehí. Ara, l'excoordinadora del PDeCAT forma part de l'entorn de grup de Poblet, el partit polític del qual es dirà Partit Nacionalista de Catalunya (PNC).