Marta Pascal arremet contra Puigdemont: «Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo»

L’ex coordinadora general del PDeCAT ha concedit una entrevista a ‘La Vanguardia’ on s’ha mostrat especialment crítica i dura amb l’expresident de la Generalitat, i fins i tot ha plantejat la possibilitat de crear un nou partit

Puigdemont i Pascal
Marta Pascal arremet contra Puigdemont: «Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo» | CatalunyaDiari.cat

L'ex coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, considera que hi ha molta gent que se sent «orfe» i que «ha arribat el moment d'actuar». En una entrevista a 'La Vanguardia' d'aquest diumenge, Pascal obre la porta a una nova formació política que podria concórrer a futures eleccions catalanes. «Podria ser una opció. I unes futures eleccions al Parlament, un horitzó de treball», ha afirmat.

Pascal es declara independentista però també creu que s'ha d'aprofitar l'autogovern i que cal «sortir del bucle i treballar pacientment» per un referèndum acordat, que considera com «l'única solució política». «Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo», ha defensat la senadora.

Pascal culpa Puigdemont de la negativa als pressupostos

En l'entrevista, Pascal relata les seves discrepàncies amb l'ex president Carles Puigdemont. Explica que era contrari a donar suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy per mantenir un escenari de forta confrontació. Pascal ha defensat que ella, des del primer moment, va tenir clar que era un pas necessari per intentar obrir «un nou temps polític». Per això, explica els contactes que va tenir amb Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, així com membres destacats del partit.

Pascal també discrepa de l'esmena a la totalitat del PDeCAT als pressupostos de l'Estat i assegura que va ser ordenada per Puigdemont. Considera que «va ser un error» i que s'haurien d'haver negociat «a fons» els comptes. «Volem regalar a un partit d'extrema dreta l'eix de la influència política a Espanya? El 65% dels electors del PDeCAT volia que es tramitessin els pressupostos segons el CIS», ha defensat.

Lamenta haver fet «massa concessions» a la CUP

Mas i Pascal
Un altre dels errors, segons Pascal, va ser la renúncia de Mas en favor de Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

L'exdirigent del PDeCAT també ha explicat que era partidària de convocar eleccions a finals d'octubre del 2017 i ha lamentat que es van fer «massa concessions» a la CUP. «Mai ens hauríem d'haver deixat arravatar l'autogovern», ha afegit. Un altre dels errors, segons Pascal, és la renúncia d'Artur Mas al gener del 2016 en favor de Puigdemont. Considera que no hauria d'haver cedit a la pressió de la CUP i de «les persones que el van aconsellar malament perquè s'apartés».

Un altre dels errors, segons Pascal, és pretendre una Catalunya «guiada per control remot» i ha defensat que no es pot dirigir el país des de Waterloo ni tampoc des de «l'emotivitat desbordada i l'antipolítica».  


Comentaris

envia el comentari