rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

Marta Pascal renuncia a la direcció del PDeCat

Pascal ha decidit abandonar aquest lloc dins del PDeCat perquè no compta amb «la confiança de Puigdemont»
Imatge d'arxiu de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal. | CatalunyaDiari.cat

 

Marta Pascal finalment ha renunciat a formar part de la direcció del PDeCat a partir d'ara. S'apuntava que la coordinadora general del partit faria un pas enrere i així ha sigut. Pascal ha preferit anunciar la seva renúncia en una compareixença aquest mateix dissabte 21 de juliol en el marc de l'assemblea que el PDeCat celebrava al Palau de Congressos de la Generalitat.

 

Molts eren els que estaven en contra, sobretot els sectors més crítics, del pla de Marta Pascal de formar una candidatura de consens i finalment, ha preferit renunciar a formar part de la direcció del partit de Carles Puigdemont.

Es retira després del poc suport i «confiança»

De fet, Pascal ha decidit abandonar aquest lloc dins del PDeCat perquè no compta amb «la confiança de Puigdemont». Segons ha explicat ella mateixa durant l'assemblea: «Entenc la política com a servei i sóc coordinadora general d'un partit que volem gran, on tothom sumi, on no sobri ningú, però és evident que no pot ser que la coordinadora no tingui la confiança del president Puigdemont, jo no la tinc».

Carles Puigdemont amb la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal | CatalunyaDiari.cat

 

De totes maneres, Marta Pascal ha volgut agrair a tots els seus companys la tasca realitzada aquest temps, que tot i les «moltes dificultats» a les quals s'han hagut d'enfrontar, està «molt orgullosa de la feina feta».

 

D'aquesta manera, la dirigent no formarà part ni es quedarà a la nova direcció del partit que s'ha d'escollir aquest diumenge. De totes maneres, ha demanat al seu equip, el qual està encapçalat per David Bonvehí, que «es quedin a la direcció per tal que puguem seguir construint el partit en el qual creiem i en el qual vam somiar fa dos anys».

Canvis en la presidència del PDeCat

Aquest diumenge durant l'assemblea que el PDeCat al Palau de Congressos de la Generalitat de Catalunya se sabrà qui serà el nou president de la formació. Molts mitjans apunten que serà David Bonvehí el que ocupi el lloc de Neus Munté com a nou president i que seria Miriam Noguera la vicepresidenta.

 

En aquest sentit, s'estaria pensant a eliminar el càrrec de secretari general i crear una comissió que treballi amb la Crida Nacional per la República, projecte de Puigdemont. La nova executiva del PDeCat també podria tancar-se aquest diumenge amb els consellers Damià Calvet i Miquel Buch.

Comentaris