Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marta Rosique al Congrés

Marta Rosique, la diputada catalana més jove del Congrés dels Diputats

La jove política ha estudiat periodisme a la Universitat Pompeu Fabra i actualment també cursa el grau de ciències polítiques

Marta Rosique al Congrés
La samarreta de Marta Rosique que ha generat la polèmica | Twitter

Marta Rosique és la diputada més jove al Congrés dels Diputats i, amb 23 anys, no només s'ha guanyat un lloc entre els polítics espanyols més veterans, sinó també en el seu mateix partit, ERC.

De fet, són moltes les veus que ja diuen que és l'hereva d'un Gabriel Rufián, ja que aquest està immers en un oceà d'incertesa davant les seves negociacions amb el PSOE. Rosique és natural de Portbou (Girona), però viu al barri de Sant Gervasi de Barcelona.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Filla d'un metge i estudiant de la Pompeu Fabra

El seu pare és metge i la seva mare treballa a l'empresa privada. La jove política ha estudiat periodisme a la Universitat Pompeu Fabra i, en l'actualitat, també cursa el grau de ciències polítiques. La seva trajectòria com activista és llarga i, des dels quinze anys, que forma part de diverses entitats i associacions com l'European Youth Parliament, o el Consell Nacional de Joventut de Catalunya.

Ara bé, si hi ha una cosa per la qual es caracteritza Rosique és per les reivindicatives samarretes que no ha dubtat en lluir en les seves diverses intervencions públiques. Sota un clar clam independentista, la periodista també ha enviat missatges a través de la seva roba demanant l'alliberament dels presos d'Alsasua o criticant el capitalisme.

Un capital de només 150 euros

Un altre dels aspectes que més està donant a parlar, és el gairebé inexistent capital del qual disposava abans de ser nomenada diputada a Madrid. Amb només 150 euros al seu número de compte, Rosique s'enfrontarà ara a un nou futur en el qual cobrarà més de 60.000 euros anuals. Caldrà veure si, una vegada s'aposenti com a diputada, canvia el seu estil de vestir i d'exigir el que, per ella, són drets fonamentals en la societat actual.

També et poden interessar...