rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Revetlla de Sant Joan molt plàcida i sense pluja, a les portes de l’onada de calor

Marta Rovira té 10 dies per pagar la fiança de 60.000 euros

Si no ho fa, no evitarà l'ingrés a presó
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, durant un Consell Nacional del partit | CatalunyaDiari.cat

 

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, disposa de deu dies per pagar la fiança de 60.000 euros i evitar així la seva entrada a presó, segons ha afirmat aquest dimecres el Tribunal Suprem. Després de la seva declaració davant del jutge Pablo Llarena, per la seva implicació en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, i com a presumpta autora dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics, el magistrat va decidir deixar-la en llibertat sota fiança. 

 

En concret, el jutge va prendre aquesta decisió perquè, tot i que no veu risc de fuga, li atribueix un paper protagonista a la diputada republicana en el procés independentista. Llarena entén que Rovira va tenir una funció decisòria en «la concepció i l'execució» del procés unilateral. 

El jutge no creu que hi hagi risc d'«ocultació»

Per justificar la fiança de 60.000 euros, el jutge del Tribunal Suprem va explicar que entén que en el cas de Marta Rovira no hi ha cap indici que faci sospitar d'una possible «ocultació», però que les seves actuacions podrien haver «sobrepassat la dimensió parlamentària de promoure una legislació paral·lela, que sustentés la declaració d'independència» per poder «impulsar la intervenció coordinada de diferents sectors polítics, institucionals, socials o de govern» des de «les seves responsabilitats de partit».

 

Artur Mas, en llibertat sense cap mesura cautelar

La decisió d'imposar una fiança de 60.000 euros contrasta amb la que el mateix jutge va prendre en el cas de l'expresident Artur Mas, que va quedar en llibertat sense cap mesura cautelar. En aquest cas, Pablo Llarena va considerar que el paper que se li atribueix a l'expresident «no conforma un risc que resulti equiparable» al que s'ha apreciat en la resta d'investigats.

 

Concretament, «ni la manera en què s'ha enfrontat a les seves responsabilitats judicials» ni tampoc «la nul·la detenció de responsabilitats» que té actualment representaven una justificació, a ulls del magistrat, per imposar-li una mesura de presó provisional. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris