IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Marta Rovira aposta per «implementar la República» després de les eleccions del 21-D

Reitera que el Govern no va aplicar la República per evitar «escenaris de violència extrema»

Marta Rovira al Consell Nacional d'ERC celebrat aquest dissabte 4 de novembre
Marta Rovira al Consell Nacional de ERC   | Twitter

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha defensat aquest diumenge, 19 de novembre, que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont és «el president legítim», però ha reclamat que hi ha d'haver un Govern executiu després de les eleccions del 21 de desembre. En una entrevista a 'La Vanguardia', ha sostingut que s'ha de «reconèixer políticament» al Govern, però que també és necessari crear un Govern que tingui capacitat executiva a Catalunya. «Més aviat parlaria d'un Govern legítim i d'un Govern executiu elegit per la majoria parlamentària sorgida d'aquestes eleccions», ha manifestat.do.

Rovira ha aclarit que «serien el mateix govern, una part més política i una altra funcional», i ha dit que la investidura del president després del 21-D dependrà de la situació legal de Puigdemont i de la resta de candidats. Ha reiterat que el Govern no va aplicar la proclamació de la República del 27 d'octubre perquè «el Govern no estava disposat a assumir escenaris de violència extrema als carrers», i assegura que era una informació que s'havia traslladat també aquest dia.

Una informació creïble

A més, ha afirmat que va ser una decisió de «responsabilitat que té a veure amb una situació que els ciutadans no vivien a la seva pròpia pell» i s'ha mostrat convençuda que era una informació creïble després de l'1-O, i ha demanat a la gent que va traslladar aquests missatges que ho expliquin, encara que no ha concretat de qui es tracta.

Implementar la República

Rovira ha destacat que les eleccions del 21-D són el referèndum pactat «que el Govern no ha volgut acceptar mai» i que l'independentisme ha d'aconseguir el mandat més reconegut que mai. Ha defensat que després de les eleccions han d'«implementar la República, recuperar tots els instruments creats en l'última legislatura i en l'anterior que han estat bloquejats políticament», però no ha volgut marcar un termini per fer efectiva la independència.

La dirigent independentista ha reivindicat que el referèndum ja s'ha fet i que ara és el moment d'implementar la República: «La independència no la tornarem a debatre ni a discutir. La implementarem». Així mateix, ha afegit que la legislatura durarà quatre anys i que l'independentisme té «suports internacionals que esperen què passa a les eleccions», de manera que aposta per construir la República després de les eleccions.


Comentaris

envia el comentari