Marta Rovira assegura que el govern espanyol va amenaçar la Generalitat amb «sang al carrer»

La secretària general d'ERC apunta que «estaven entrant armes a Catalunya i que l'exèrcit estava venint»

Marta Rovira d'ERC
Marta Rovira d'ERC | Cedida

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat aquest matí en una entrevista a 'El món a RAC 1' que el govern espanyol va amenaçar amb «sang al carrer». «El que el govern no estava disposat a fer era assumir un escenari de violència extrema amb morts al carrer que es va posar d'una manera molt contundent sobre la taula. Ens deien que hi hauria sang, que no serien pilotes de goma com l'1 d'octubre, que la cosa seria contundent», ha explicat.

«Sempre ens deien que sense violència es podria parlar de tot, des dels anys 80 quan ERC es presenta amb un programa independentista. Ara que som majoria sorgeix la bèstia del franquisme una altra vegada. La Unitat de l'Estat està per sobre de tot i ens ha ensenyat que està disposat a utilitzar-ho tot, la violència i la degradació de l'estat de dret», ha insistit Rovira.

Entrada de l'Exèrcit

Segons ha explicat la número dos d'ERC pel 21-D, des de diferents fonts els arribava que «estaven entrant armes a Catalunya i que l'exèrcit estava venint». «A moltes instàncies eren conegudes les intencions del govern espanyol», diu Rovira, raó per la qual el president del Consell Europeu, Donald Tusk, va enviar «un missatge molt contundent en què recomanava al govern espanyol utilitzar 'la força de la raó i no la raó de la força'».


Comentaris

envia el comentari