Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marta Rovira,secretària general d'ERC

Marta Rovira: «Les eleccions no són la solució»

La secretària general dels republicans ha concedit una entrevista aquest matí a RAC1

Marta Rovira, secretària general d'ERC, en una entrevista amb l'ACN el 2018.
Marta Rovira, secretària general d'ERC, en una imatge d'arxiu. | ACN

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha desmarcat aquest dimecres, 30 de gener, de la línia oficial de la seva formació mostrada per exemple, aquest mateix dimecres, pel coordinador nacional del partit, Pere Aragonès. Rovira ha dit que, al seu parer, «les eleccions no són la solució», al contrari del que han mantingut els republicans en les darreres hores. Rovira tem que les eleccions «aprofundeixin en la divisió» entre les formacions independentistes.

«L'independentisme necessita parlar, parlar i parlar»

La número 2 d'ERC ha estat molt clara.  «No necessitem unes eleccions que poden aprofundir en la divisió. No hem d'entrar en la competició de qui és més traïdor i més independentista», ha manifestat, deixant clar que ERC i JxCat «s'hauran de tornar a entendre després de les eleccions perquè és l'única manera d'avançar». «L'independentisme necessita parlar, parlar i parlar», ha reblat.

Rovira ha revelat que, al llarg del cap de setmana,  va fer contactes per intentar suspendre el ple del Parlament de dilluns, que va consumar la divisió entre socis de govern. «Havíem de trobar una solució com ara ajornar el ple perquè no teníem una estratègia unitària per afrontar-lo», ha explicat la secretària general republicana, que ha confessat que va detectar «molt poca voluntat política d'arribar a un acord».

Rovira, contundent descartant un pacte amb Iceta

Si aquest dimecres el PSC advertia que no donarà suport a un presidenciable independentista, Marta Rovira ha estat molt clara a l'hora de referir-se a un possible pacte amb els socialistes catalans. «Algú creu que ERC governarà amb el senyor Miquel Iceta, que després de dos anys no ha anat a veure els presos i les preses, i que, si em miro des dels seus ulls, em veig com una delinqüent?», s'ha preguntat.

També et pot interessar...