Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en un míting.

Marta Rovira descarta presentar-se com a número 2 d'ERC a les eleccions catalanes

La secretària general de la formació republicana considera que hi ha gent «fantàstica» que pot ocupar el lloc

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en un míting.
Marta Rovira ha rebutjat presentar-se com a número dos d'ERC les pròximes eleccions catalanes | ACN

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha descartat com a número dos a la llista electoral dels republicans. En una entrevista que publica el 'Nació Digital' aquest dijous a la nit, Rovira argumenta que «el país necessita gent sobre el terreny que es posi al costat dels que estan patint i han d’abaixar persianes».

Marta Rovira: «Jo no puc ser sobre el terreny»

«Jo no puc ser sobre terreny. En canvi, ERC té gent fantàstica amb aquesta vocació de servei públic». L'exdiputada també defensa que la taula de diàleg entre el Govern i la Moncloa s'ha de poder activar al marge de les eleccions a Catalunya, previstes pel 14 de febrer. Rovira també aposta per estudiar la proposta de pressupostos de l'Estat en funció de la situació social, econòmica i de la pandèmia.

Sobre els pressupostos estatals, Rovira reflexiona que, si hi ha un «marc d’entesa», si Catalunya rep la part de suport i d’ajut d’aquests pressupostos generals que cal veure com un «instrument» per ajudar la gent a sortir de la crisi, hi haurà «millors condicions» d’acudir a una mesa per resoldre el conflicte.
 

«Si aquests pressupostos són utilitzats una vegada més en contra de Catalunya i les seves pròpies necessitats, si Catalunya no hi pot ser en funció de les seves necessitats, anirem a la Mesa de negociació havent aguditzat i agreujat el conflicte», afegeix a l'entrevista.
 

Finalment, sobre les eleccions a Catalunya, Rovira subratlla que, si l'independentisme supera el 50% de vots, l'Estat començarà a veure que «potencialment hi ha un problema». «Però d’aquí a passar a tenir reconeixement o, fins i tot, certa comprensió o complicitat hi ha molta feina a fer», ha reconegut.

Pere Aragonès insisteix en una gestió descentralitzada dels fons europeus de recuperació

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha insistit en la defensa perquè els fons de reactivació europeus es puguin gestionar des de Catalunya. Durant la primera reunió telemàtica del Comitè assessor Catalunya-Next Generation EU, aquest dijous a la tarda, Aragonès ha reiterat que els projectes que optin als fons europeus s'han de fer «des del territori i la proximitat».

«Som qui coneixem el país, la seva potencialitat i les necessitats i el potencial transformador de la gent», ha afegit Aragonès. A la trobada telemàtica, on també hi ha assistit el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, s'han presentat els 14 membres del Comitè.