Marta Rovira no anirà a declarar al Tribunal Suprem i marxarà a l'exili

La secretaria general d'ERC estava citada aquest divendres al Tribunal Suprem

Marta Rovira en una imatge d'arxiu
Marta Rovira en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Marta Rovira ha decidit no acudir aquest divendres al Tribunal Suprem i ha marxat a l'exili, segons ha avançat 'El Món a RAC 1'. La secretaria general d'Esquerra Republicana ha enviat una carta al programa on ho explicava: «Avui emprenc un camí dur, un camí que, malauradament, tants d'altres que ens precedeixen han hagut d'agafar. El camí de l'exili». 

La pressió judicial ha marcat el ritme polític i això ha generat grans tensions: «Sento tristor, però molt més trist hauria sigut viure silenciada interiorment. Sentir la meva llibertat d'expressió censurada per uns tribunals que intimiden i que apliquen -descaradament- criteris polítics. Cada dia, cada hora sentia la meva llibertat limitada per amenaces judicials arbitràries. No em sentia lliure. No em reconeixia. Aquestes darreres setmanes he viscut dins d'una presó interna». 

La decisió l'ha pres perquè creu que és «l'única forma» que li permetrà ser escoltada i continuar la lluita en contra del govern espanyol «que persegueix tothom qui està a favor de votar i que castiga qualsevol que intenta canviar el preestablert i l'establert». «Persistiu perquè jo persistiré», afegia l'exdiputada. 

La intensa situació política de Catalunya ha fet que les seves agendes es col·lapsin i això també repercuteix en l'entorn familiar dels representants polítics. Marta Rovira sap el que suposa això i la seva filla també és un dels motius pels quals ha optat per deixa l'acta de diputada i marxar a l'exili: «Tinc una filla, l'Agnès. Les mares sabeu com me l'estimo. I com de fort és el sentiment de donar-li tot el que li pugui donar. L'exili em permetrà fer-li de mare, i s'ho mereix. Molt.». 

La renúncia a l'acta de diputada 

Marta Rovira, Carme Forcadell i Dolors Bassa van renunciar, aquest dijous, 22 de març, als seus actes com a diputades d'Esquerra Republicana per tal d'evitar circumstàncies que podrien fer perillar el progrés de l'activitat parlamentària, així com la cita judicial a la qual havia d'acudir la secretària general del partit independentista, aquest 23 de març.

La decisió la van comunicar després de la reunió del Consell Nacional d'ERC i un cop havia finalitzat la primera sessió del debat d'investidura en què es votava per Jordi Turull, el candidat de Junts per Catalunya. Assumpció Laïlla, Chakir El Homrani i Magda Casamitjana seran els substituts de les republicanes al Parlament. 


Comentaris

envia el comentari