Marta Rovira, la política catalana que ha renunciat al seu dia a dia més familiar per eludir la presó

La número dos d'Esquerra Republicana va optar per marxar a Suïssa el divendres passat

Marta Rovira, als passadissos del parlament de Catalunya
Marta Rovira, als passadissos del parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El nom de Marta Rovira va ressonar amb força divendres passat quan va optar per fer les maletes, en lloc de presentar-se al Suprem. La número dos d’Esquerra Republicana va emprendre el mateix camí que Puigdemont i Anna Gabriel i va preferir marxar a l’estranger abans d’acatar la justícia espanyola.

Relatava haver-se sentit «censurada» per uns tribunals «que intimiden i apliquen criteris polítics». Quelcom que, finalment, li havia fet eludir la presó —quelcom que no van poder fer Turull, Bassa, Romeva, Forcadell i Rull—, tot i haver de renunciar a la seva família.

Mare de l’Agnès i compromesa amb el país

Són els dos ítems que van animar a Rovira a marxar a l’estranger. Segons va relatar, l’exili li «permetrà fer de mare» de la petita Agnès i fugir d’aquest ‘empresonament’ que havia sentit en els últims temps.

La causa de Rovira va ser compromesa fins a les darreres conseqüències. La dirigent d’Esquerra era una de les principals incriminades de la causa de l’1-O gràcies a la troballa d’una llibreta de la mateixa Rovira on es plantejava el camí a traçar per una futura independència. La seva causa, de fet, va començar quan va començar a estudiar ciències polítiques.

En aquest context, Rovira va afiliar-se l’any 2005 a Esquerra Republicana amb 28 anys i quan ja havia acabat els seus estudis. Dos anys després aquesta va optar per abandonar l’advocacia, va centrar-se amb el país i també amb el seu marit: Raül Presseguer.

Aficionats incondicionals del Barça i fans de ‘House of cards’

Rovira i Presseguer formen una família senzilla. Fins ara veïns de Vic, la parella s’ha caracteritzat sempre pel seu amor pel futbol —són uns seguidors acèrrims del Barça— i per les petites excursions a la muntanya sempre que la política deixava fer un recés a Rovira.

D’altra banda, durant el seu temps lliure, Rovira acostumava a devorar sèrie rere sèrie a Netflix. En aquest sentit, és ben sabuda la seva afició a la sèrie política ‘House of Cards’. Una ficció televisiva que, de fet, mostra la cara més obscura  i amagada de la política als Estats Units.


Comentaris

envia el comentari