CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Dissabte de sol i núvols a l’espera de nous xàfecs a partir de la nit

Marta Rovira reapareix en una trobada d'ERC a Suïssa

La secretària general del partit s'ha reunit amb representants republicanes del Parlament
Imatge d'arxiu de Marta Rovira | Cedida

 

Arran d'una reunió amb les principals dirigents d'Esquerra Republicana de Catalunya, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha reaparegut públicament a Ginebra. Instal·lada a Suïssa des del passat 22 de març, la política s'ha deixat veure rodejada per les seves companyes del grup.

 

La membre de la Mesa del Parlament Adriana Delgado, la portaveu dels republicans Anna Caula, la consellera Alba Vergés o les diputades Gemma Espigares, Montserrat Fornells i Eva Baró, han estat algunes de les representants que han acompanyat Marta Rovira en aquesta cita.

 

En la trobada, les integrants d'ERC han aprofitat per reflexionar i discutir sobre l'estratègia a seguir que implementar la república catalana. A més, han incidit en què aquesta ha de ser plenament feminista, pel que han concretat el paper que ha de tenir la dona a l'interior de la política.

 

 

Marta Rovira, a Suïssa des de març

Des de fa exactament quatre mesos, Marta Rovira es va instal·lar a la ciutat suïssa de Ginebra, per tal d'evitar la justícia espanyola i, més que probablement, la presó. Des de llavors, la secretària general d'ERC s'ha deixat veure en comptades en actes públics.

 

D'aquesta manera, l'acte encapçalat per la representant republicana ha estat d'allò més valorat, per la novetat que representa veure Rovira rodejada de membres del partit en una trobada per valorar la situació de Catalunya i planejar les estratègies de futur pel país.

 

Pablo Llarena retira l'euroordre

Després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, negués l'extradició de l'expresident Carles Puigdemont pel delicte de malversació, el magistrat va optar per retirar també l'euroordre dictada per tots els polítics catalans investigats i processats per la justícia espanyola.

 

Aquesta decisió afecta directament a Marta Rovira, que compta ara amb llibertat de moviments per desplaçar-se a qualsevol país, a abstenció d'Espanya. Per tant, la republicana podria acudir a actes polítics celebrats en qualsevol comunitat europea.

 

La situació afecta també directament la resta de representants polítics catalans que es troben a l'estranger per evitar les penes de presó. Per tant, Meritxell Serret, Lluís Puig, Toni Comín i Clara Ponsatí gaudeixen de la mateixa situació que Marta Rovira per desplaçar-se lliurement pel territori internacional.