Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Marta Rovira, des de Suïssa: «El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar»

La secretària general d'ERC explica els motius pels quals va decidir marxar al país helvètic
Marta Rovira: «El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar» | CatalunyaDiari.cat

 

Per recuperar la llibertat d'expressió, per lluitar contra la persecució política i per preservar els drets civils i polítics de Catalunya. Aquests són les explicacions que ha donat Marta Rovira, secretària general d'ERC, per argumentar els motius pels quals segueix a Suïssa.

 

De la mateixa manera, va indicar que el seu «exili» va ser degut a causa de la certesa que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, dictaria presó preventiva sobre ella. Per això, manté que es va veure «forçada» a abandonar el país, per tal d'evitar aquesta mesura.

 

«El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar», es lamenta Marta Rovira, afegint que «he deixat enrere moltíssima gent que m'estimo, molts paisatges, la meva ciutat i que la meva família haurà de fer un canvi brutal de vida». No obstant això, va celebrar que, al país helvètic, ha trobat «protecció».

La lluita de Marta Rovira

Completament instal·lada i adaptada a Suïssa, Marta Rovira ha acceptat que la seva nova residència li dona una «oportunitat per continuar lluitant». Així, pretén acabar amb «la injustícia que significa la persecució política i judicial», la qual ha realitzat imputacions «absolutament desmesurades».

 

Marta Rovira explica els motius de la seva marxa a Suïssa | CatalunyaDiari.cat

 

De la mateixa manera, s'ha mostrat satisfeta per haver pogut recuperar la seva llibertat d'expressió, després de mesos «coaccionada i amenaçada». Per tant, reconeix que, des del país europeu, podrà desenvolupar «l'exercici dels meus drets civil i polítics», cosa que a Catalunya «era pràcticament impossible».

L'elecció de Suïssa

Marta Rovira també ha argumentat els motius pels quals va decidir que Suïssa era la millor alternativa per a «l'exili». En aquest sentit, refereix que el sistema polític permet als ciutadans teniu veu, interferint amb votacions «pràcticament, cada tres mesos».

 

Per això, ha considerat que pot ser un país on es defensi el dret a vot en el referèndum dels catalans. Així, ha confirmat que en aquestes setmanes ha realitzat «alguns contactes diversos i de molts tipus», admetent que, a escala internacional, «hi ha molta gent interessada pel que passa» a Catalunya.

Comentaris