Marta Rovira tenia un avi al que es va relacionar amb partits franquistes, a més d'un besavi afí al règim

Oriol Junqueras aposta per la secretària general d'ERC com a futura presidenta de la Generalitat de Catalunya

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira
Imatge d'arxiu de Marta Rovira amb Oriol Junqueras | ACN

Ara que Oriol Junqueras ha donat un gran protagonisme a Marta Rovira, afirmant que pot ser la futura presidenta de Catalunya, no deixen de conèixer-se coses sobre la secretària general d'ERC, aspectes sobre la seva vida actual, però també coses de la seva vida passada i de la seva família.

Fa poc coneixíem que Marta Rovira conviu amb la seva parella, Raül Presseguer, i la seva filla en un ambient absolutament independentista, però ara s'ha sabut una mica dels antecessors de Rovira que ha encuriosit de molts.

Recentment han sorgit rumors que l'avi 'Quico' de Marta era franquista. L'home va ser alcalde del seu poble, Sant Pere Torelló, quan es trobava en territori carlista, però després que un periòdic afirmés que l'avi de Marta era franquista la família ho ha volgut negar.

«No tenia ideologia, ni d'esquerres ni de dretes», explica l'oncle carnal de Marta Rovira, al que afegeix: «El meu pare era una bona persona, un home amable que es portava bé amb tothom, de tots els colors... Va ser alcalde en aquella època perquè li van dir que havia de portar el poble». L'home va ser conegut de jove com a bon futbolista, però es va guanyar la vida en una adrogueria d'alimentació.

En la biografia de la secretària general d'ERC, expliquen els pares de Marta que el seu avi i ella eren inseparables, de fet la relació es descriu amb una bonica frase que diu que «sentien deliri l'un per l'altre». Confessen que d'ell va heretar «la seva vocació de servei»

Un besavi franquista

El que sí que se sap és que Marta Rovira tenia un besavi franquista. Es deia Jaume Rivera i Camps i va ser a ell a qui els colpistes van triar quan el febrer de 1939, l'endemà passat que les tropes de Franco arribessin a Prats de Lluçanès -a la mateixa comarca d'Osona-, perquè es convertís en regidor. Un dels seus fills, l'altre avi de Marta, Joan Rovira i Puigcercós, va ser desertor del bàndol antifranquista.


Comentaris

envia el comentari