Marta Turull: «Quan el van tornar a empresonar, ens va caure el món a sobre»

La jove, i altres fills dels independentistes empresonats, han escrit el llibre 'Abans ningú deia t'estimo' on expliquen com viuen l'estada a presó dels seus pares.

Imatge de la filla de Jordi Turull, Marta Turull
Imatge de la filla de Jordi Turull, Marta Turull | Nació Digital

En els últims mesos són diversos els testimonis dels familiars dels presos independentistes o dels propis empresonats que han donat el seu testimoni. Una de les últimes ha estat la filla de Jordi Turull, Marta, que en una entrevista a ‘Nació Digital’, explica com viu ella l’empresonament del seu pare. La jove explica que tot i que quan va entrar per primer cop «estava forta», però quan va el «van tornar a tancar ens va caure el món a sobre»

Marta Turull relata com se sent des que no pot veure tant com li agradaria a l'exconseller: «Fins que no et treuen el que més estimes no valores tant les coses». Per aquest motiu explica que quan escolta que els seus amics «tenen baralles amb els pares» els diu que «hi ha coses pitjors» i que aprofitin el seu temps amb ells.  

La manifestació de les llums, l’inici d’aquest llibre

La noia de 17 anys és un dels cinc fills de polítics empresonats que han volgut donar els seus testimonis en un llibre, 'Abans ningú deia t'estimo'. Explica que tot va començar «en la primera manifestació del carrer Marina, la de les llums». Aquí les famílies van coincidir en la primera fila i els fills van iniciar una amistat «molt maca» que els ha dut a fer aquest projecte.

Jordi Turull amb la seva dona abans de declarar al Suprem
Jordi Turull amb la seva dona abans de declarar al Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

A més de la Marta, hi participen la seva germana Laura, l’Anna i la Beta Forn i l’Oriol Sánchez. El que han volgut amb aquesta publicació és «expressar els seus sentiments cap a fora» i que «la gent entengui com estem portant la situació». Ella explica que amb el pas dels mesos, «fas noves coses, comença un nou curs» i que li agradaria explicar-ho al seu pare però que com «només el veus un cop al mes» s’ha de centrar en el més important.

Els presos necessiten que la gent no s’oblidi d’ells

Marta Turull afirma que té «por que la gent deixi de pensar» en el seu pare i en la resta d’empresonats. Tot i això reconeix que la gent «no ha defallit» i que espera que no ho faci mai, ja que «és molt important per ells que estan tancats, vegin que la gent es recorda d’ells».  

Acaba explicant les ganes que té el seu pare de viatjar a Islàndia, «un lloc diferent de qualsevol altre». Espera que ho pugui fer amb ella, la seva mare i la seva germana quan sigui lliure i és que confia en el fet que «com menys t’ho esperes les coses canvien i esperem que canvien al més aviat possible».


Comentaris

envia el comentari