ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Marxa de tractors a Puig de les Basses per reclamar la llibertat dels presos

«La indignació i la ràbia han de deixar pas a la fermesa i la serenor», ha comentat la germana de Dolors Bassa en una marxa organitzada per Unió de Pagesos

Els tractors, arribant a Puig de les Basses
Els tractors, arribant a Puig de les Basses | CatalunyaDiari.cat

Una vuitantena de tractors han fet una marxa, aquest dimecres al matí, fins a la presó del Puig de les Basses, on hi ha empresonada l'exconsellera Dolors Bassa. Després de la crida d’Unió de Pagesos, unes 300 persones han reclamat la llibertat dels polítics catalans empresonats i, molt especialment, han clamat per l’alliberament de Dolors Bassa.

A les portes del centre penitenciari gironí, així mateix, la germana de Dolors Bassa, Montse, ha llegit una carta on ha posat en relleu que «la indignació i la ràbia han de deixar pas a la fermesa i la serenor». Al fil del reclam de la germana de Bassa, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha convidat a «plantar cara a un estat demofòbic i que és «amic de la corona, dels mafiosos i dels que venen armes».

 

 

«Som hereus d’aquells que van haver d’exiliar-se per una dictadura»

«Nosaltres som hereus de les persones que van haver d'exiliar-se per una dictadura, igual que ara, perquè són els mateixos feixistes i falangistes els que ens els tenen tancats a la presó», ha recordat la mateixa Jordà, des de les portes del centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres.

Finalment, cal esmentar que els participants a la mobilització han estat els tractors del Ripollès, que han sortit a dos quarts del matí; seguits pels pagesos convocats a la Garrotxa, a la Selva i al Gironès, al Pla de l'Estany, al Baix Empordà i a l'Alt Empordà.

  

  

 

Els presos catalans denuncien la «manca de col·laboració» de l’estat el 17-A

Va ser el reclam dels polítics empresonats catalans, un any després que la consternació més absoluta s’apoderés de Catalunya pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquests, així mateix, van optar per criticar sense embuts, de la manca de col·laboració de l’Estat amb l’operatiu policial que es va dur a terme per fer front a aquells atacs.

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Dolors Bassa, Raül Romeva i Josep Rull, així com els líders de la societat civil Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van defensar a través d’un escrit la gestió del Govern durant aquelles hores i també van voler sortir al pas de les crítiques als serveis d’emergència del país.


Comentaris

envia el comentari