Artur Mas

Mas anima a resistir «els cops més durs» i emmarca la repressió de l'Estat en la defensa de l'autodeterminació

Alerta que el Tribunal de Comptes ha començat pels organitzadors del 9-N però no s'aturarà aquí

Artur Mas ha animat aquesta tarda a resistir «fins i tot els cops més durs»  de l'Estat contra el procés sobiranista, i ha considerat que la «repressió» forma part del que cal suportar per a la «defensa del dret a l'autodeterminació» i per aconseguir «un país sobirà». L'expresident de la Generalitat ho ha dit durant la inauguració de l'escola d'estiu de la JNC hores després que s'hagi sabut que el Tribunal de Comptes ha augmentat les multes contra ell, Ortega, Rigau, Homs i sis persones més per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Mas, que ha anunciat que recorreran la decisió davant del Tribunal Suprem, ha alertat que el Tribunal de Comptes ha començat per ells, però no s'aturarà aquí.

L'exlíder de Convergència i Unió també ha opinat que l'acció del Tribunal de Comptes contra ells, igual que la presó preventiva, són un «avís a navegants» que l'Estat fa als que vulguin comprometre's amb la causa sobiranista. I ha afegit, en aquest sentit, que la «persecució econòmica» és de les que «pot fer més por». Però ha reiterat que,  sense necessitat de «fer el milhomes», cal buscar el «sentit últim» del que està fent el moviment sobiranista i entendre que aquesta fi comporta la «repressió» de l'Estat.

Mas està «actiu i compromès»

Quan falten pocs mesos perquè es compleixi la pena d'inhabilitació que l'aparta dels càrrecs públics, Mas ha subratllat que està «en actiu i compromès», però ha afegit que no «en primera línia», i ha recordat que per la seva «trajectòria política» no li cal completar cap currículum.

També et pot interessar...