Mas-Colell adverteix: «Si convé que guanyi Sánchez, per què no votar a Sánchez?»

L'exconseller d'Economia posa en dubte l'estratègia dels partits independentistes al Congrés

Mas-Colell i Mas
Andreu Mas-Colell adverteix l'independentisme de cara a les eleccions generals del 28-A  | EFE

 

Contundent advertència d'Andreu Mas-Colell contra l'actual estratègia de l'independentisme. Amb les eleccions generals al caure, el referent convergent posa en dubte l'estratègia que puguin jugar els partits sobiranistes al Congrés, ERC i PDECat,  i apunta a Sánchez com l'opció que «convé»: «Qui pensi que el senyor Sánchez i els senyors Casado, Rivera i Abascal són el mateix, pateix una ceguesa aguda».

L'exconseller d'Economia escriu en un article al diari 'Ara' que el paper dels partits independentistes al Congrés «no s'aguanta», referint-se sobretot al fet que hagin refusat donar suport als pressupostos generals de l'Estat que, segons diu, «són bons per Catalunya». 

«No sabem parar»

Mas-Colell  apunta a una actitud «psicològica i política» de l'independentisme com a motiu del 'no' als comptes generals de l'Estat i critica amb contundència la decisió: «L'explicació més plausible del que hem fet és que, simplement, no sabem parar i, encara més greu, no sabem que no sabem parar». L'economista creu que no hi ha cap element positiu per a Catalunya en refusar els pressupostos de Sánchez. 

A més, Mas-Colell qualifica de «poc realistes» els objectius que s'està marcant el sobiranisme, influenciats per «emocions, rivalitat i desconfiança» i fins i tot «suïcides». L'exconseller es mostra convençut que Sánchez vol aconseguir «una via política» amb Catalunya i que ha iniciat un diàleg «que no s'hauria d'ignorar».

«Si convé que guanyi Sánchez, per què no votar Sánchez?», insisteix. «Ja fa temps que al meu cap ressona aquella cançó de Raimon que ens diu que 'al meu país la pluja no sap ploure', però ara en la forma de 'al meu país la política no sap fer política'», afegeix. 

«Sánchez no és Casado»

Pedro Sánchez és per a l'exconseller d'economia la millor opció en el panorama polític actual   | CatalunyaDiari.cat

 

Mas-Colell recorda també que les conseqüències que tindria un govern espanyol de dretes, amb PP, Ciutadans i Vox al capdavant, es veurien d'aquí uns anys. Tot i que planteja dubtes sobre l'estratègia socialista i creu que Sánchez ha actuat amb «ingenuïtat» buscant un acord «d'alt nivell» que considera impossible en la situació actual, l'economista contempla el PSOE com l'alternativa més viable per als interessos de Catalunya: «Si s'espera un col·lapse de l'Estat, aquesta vegada no perdrem una part, ho perdrem tot».  


Comentaris

envia el comentari