Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Mas no descarta tornar a ser candidat a la presidència de la Generalitat

L'expresident ho ha explicat aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio

Artur Mas
Mas diu que no ha tancat la porta a tornar a ser candidat a la presidència de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

Artur Mas no tanca la porta a ser tornar a ser president de la Generalitat de Catalunya. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio i segons recull 'NacióDigital', l'expresident ha dit que «no m'he tancat mai en un no rotund» quan se li ha preguntat per aquesta possibilitat. En aquest sentit, cal recordar que el predecessor de Carles Puigdemont està inhabilitat fins al febrer de 2020 arran la consulta que es va celebrar el 9-N. 

Aquesta situació, però, acabarà en pocs mesos, i en cas que  les eleccions al Parlament es produïssin a partir de la data clau, res podria impedir que Mas liderés la formació de JxCat. Amb tot, l'expresident ha fet patent que no sap que farà, ja que «en condicions normals» no caldria que ell es presentés com a cap de llista. «Si la pregunta és si en tinc ganes, la resposta és no. Si em demana si ho faré, no ho sé», ha declarat el barceloní.  

L'objectiu és convertir JxCat en un partit polític consolidat

Pel que fa a la reunió que van mantenir ell i Carles Puigdemont a Waterloo aquest dimecres, Mas ha fet patent que «ara som una marca, JxCat, de la qual en pengen diverses organitzacions: el PDeCat, la Crida i la gent que està dins de JxCat». A més, ha explicat que el seu objectiu principal és que la marca «es converteixi no només en una marca, sinó en un partit polític per ell mateix».  

Artur Mas
Mas creu que «la marca ha de ser JxCat i ha de funcionar com un partit eficaç, modern i posat al dia» | CatalunyaDiari.cat

 

Amb tot, és necessari engegar el que ha anomenat un «procés de confluència» per tal de «posar ordre i concert» al nou espai neoconvergent, almenys si pretenen aconseguir que «tots aquests partits es converteixin en progenitors d'un partit que agafi la marca de JxCat».

La sentència dels presos, data clau

«Hi ha un camí a fer», ha declarat l'expresident, que s'ha marcat com a data límit per a reestructurar i millorar la formació aquesta tardor. I és que, quan arribi el moment indicat, «la marca ha de ser JxCat i ha de funcionar com un partit eficaç, modern i posat al dia». No obstant això, fins al moment no han decidit quina estratègia seguiran

Evidentment, la data límit ve marcada per un capítol clau en la història del procés: la de la sentència dels presos. En aquest sentit, Mas ha argumentat que «hem de tenir les coses a punt per a quan s'emeti la sentència, i no sabrem quins moviments hi haurà en la política catalana. Hem d'estar preparats per totes les eventualitats».

També et pot interessar...