Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

JxCat ignora Artur Mas en la primera ronda d'investidura de Sánchez

Fa setmanes que l'expresident demana l'abstenció dels diputats, però aquests, seguint ordres de Puigdemont, s'hi oposen

Artur Mas
Mas creu que Sánchez «és la millor de les alternatives»  | CatalunyaDiari.cat

 

Artur Mas no acaba d'aconseguir el seu objectiu amb l'antic grup convergent. L'expresident ja fa setmanes que demana una abstenció de JxCat enfront de la investidura de Pedro Sánchez.  Ho defensa amb l'únic argument que té: l'actual President en funcions és la millor de les alternatives que hi ha ara mateix per a presidir el govern espanyol, ja que la resta només pretén «encendre un foc a casa nostra». 

Però ara mateix sembla que ningú li ha fet cas: els diputats de JxCat van votar el passat dimarts encontra de Sánchez i, a més, ho tornaran a fer el pròxim dijous.

De fet, les paraules que Pedro Sánchez va utilitzar en el debat d'investidura contra els de l'agrupació catalana van ser: «Vostès representen l'antipolítica». Així va increpar els independentistes després d'escoltar la intervenció de Laura Borràs, en la qual la diputada denunciava la repressió de l'Estat tot mostrant que  tenien 155 motius per a votar en contra de la investidura  del líder del PSOE, partit que en el seu moment va votar a favor de l'article en qüestió.

«Vostès han sigut una força política que permetia el joc polític»

Un altre dels fets que ha volgut retreure Sánchez durant la seva intervenció ha estat el següent: «Vostès han sigut una força política, amb 40 anys d'experiència, que col·laborava i permetia el joc polític», fent referència a les antigues legislatures de persones emblemàtiques del partit com Jordi Pujol, Miquel Roca o Duran Lleida.

Però, ara mateix, es topa amb Laura Borràs o Míriam Nogueras, les quals, sembla ser, fan cas a Puigdemont, el qual, des de Waterloo, ja va enviar l'ordre de votar en contra la investidura. 

Puigdemont i Mas
Puigdemont i Mas no van en la mateixa línia pel que fa a la investidura de Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

Artur Mas té un paper difícil en aquesta situació: insistirà en les pròximes hores a seguir el camí de l'abstenció. A més, Mas intentarà mantenir la seva influència  com a antic president del partit, però tot apunta que li serà molt complicat: els mateixos presos han demanat el 'no' a Sánchez, i ells ara mateix són icones que l'independentisme segueix: «Prima la qüestió emocional, i això és difícil de combatre».

Mas vol tornar a la política

Ara, l'estratègia que seguiran JxCat, pel que sembla, serà mantenir-se en la mateixa línia de pensament  fins que surti la sentència del judici del procès a mitjans del pròxim octubre. Fins llavors, seguiran bloquejant la investidura.

Per la seva banda, Mas vol tornar-se incorporar en el món partidista quan acabi la seva inhabilitació per la causa del 9N el pròxim febrer de 2020, però de moment s'haurà de mantenir apartat i discret, ja que  la seva forma d'actuar no està funcionant entre els seguidors més fidels a Puigdemont.

També et pot interessar...