Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Mas, al capdavant de JxCat perquè Artadi aconsegueixi l’alcaldia de Barcelona

L’expresident vol formar un nou «tripartit» amb ERC i PSC a l’Ajuntament de la ciutat comtal

Imatge d'arxiu d'Artur Mas
Artur Mas, encarregat de l'estratègia de JxCat perquè Elsa Artadi aconsegueixi les municipals de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

A les portes de les eleccions del 26-M, Artur Mas ha fet un pas endavant per encarregar-se de l’estratègia de JxCat, ja que, tot i els esforços de Puigdemont i la necessitat d’un «independentisme de debò», la candidatura d’Elsa Artadi a l’Ajuntament de Barcelona no acaba d’arrencar. Segons explica ‘Crónica Global’, l’expresident Mas ha assenyalat que ERC només vol governar, aliant-se amb els Comuns i els socialistes.

Artur Mas agafa les regnes de JxCat

En aquest sentit, Artur Mas ha repetit en diverses ocasions que «Maragall només vol governar amb Colau». Això, juntament amb l’actitud de Puigdemont de no perdonar Roger Torrent, president del Parlament, per no arriscar-se a forçar la investidura de la Generalitat a través de la via telemàtica, ha fet que l’expresident carregui contra l’esquerra, presentant-se com l’opció independentista que no té por als perills, amb l’essència d’un nou tripartit, com el «fantasma» de Convergència.

Elsa Artadi, candidata de JxCat per l'alcaldia a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Per a les pròximes eleccions del 26-M, ERC ha presentat un total de 807 candidatures, amb la idea de guanyar el màxim d’alcaldies i regidories possibles  i consolidar-se com el partit amb més presència, per sobre de les restes de Convergència que encara continuen dominant les diputacions provincials i consells comarcals, amb 3.333 regidors aconseguits l’any 2015. Davant d’aquesta situació, Mas ha volgut posar-se a primera fila perquè esquerra no aconsegueixi els seus objectius.

El primer pas és aconseguir l’alcaldia de Barcelona. En aquest sentit, Artur Mas vol forçar ERC a pactar amb l’alcaldable Elsa Artadi i, per fer-ho, ha de guanyar més regidors per JxCat dels que se’ls pronostica a les previsions de les pròximes eleccions del 26-M: només quatre i cinc enfront dels deu i onze del republicà Ernest Maragall. I així formar un nou «tripartit» a Barcelona amb ERC i PSC per fer fora Ada Colau  de l’Ajuntament. 

A més a més, l’expresident Mas també té present el febrer de 2020, moment en el qual s’acaba la seva inhabilitació política i quan podria arribar la sentència del Tribunal Suprem sobre els presos polítics i, per tant, la convocatòria d’unes possibles eleccions al Parlament català.

També et pot interessar...

  • Elsa Artadi: «Vaig ser jugadora de futbol sala»
  • Sarri, de JxCAT, abandona el debat de TV3 com a protesta per les accions de la JEC