IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mas no aconsegueix els diners de la fiança i aportarà el seu habitatge com a garantia

No podrà afrontar la fiança imposada per la suposada utilització de fons públics per a la consulta del 9 de novembre del 2014

Mas no ha aconseguit el valor total de la fiança
Mas no ha aconseguit el valor total de la fiança | Europapress

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha afirmat que encara no ha aconseguit tots els diners per pagar la fiança que se'ls va imposar a ell i els seus col·laboradors per la suposada utilització de fons públics per a la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. Per aquest motiu, ha apuntat que tenen les seves cases taxades per, «si no hi ha més remei», aportar-les «com a garantia».

El Tribunal de Comptes té fixat aquest dijous, 16 de novembre, com a data límit perquè l'expresident i els seus col·laboradors dipositin els tres milions d'euros que encara falten de la fiança imposada, després que lliuressin els 2,2 milions del total dels 5,2 milions.

Tres milions d'euros al servei de l'educació

En una entrevista, Mas ha afirmat que encara no ha aconseguit reunir els diners per fer front a la multa de 5,2 milions d'euros, i ha afirmat que aquests tres milions corresponen a «7.000 ordinadors que estan funcionant a les escoles catalanes».

Per això, ha qualificat d'«esperpèntica» la petició de presentar un bé com a fiança, doncs considera que la major prova de la quantitat demanada es troba a l'interior de les institucions educatives de Catalunya. 

La caixa de solidaritat i les seves cases

En aquest sentit, Mas ha recordat que es va obrir 'una caixa de solidaritat' a Catalunya per pagar aquest muntant i s'han recaptat gairebé dos milions i mig d'euros, que estan ja dipositats en el Tribunal de Comptes.

«Crec que en els pròxims dies es pot ampliar alguna cosa», ha afegit, al mateix temps que confirmava que els investigats ja compten amb les «nostres cases taxades», per si, arribats a l'extrem, no queda altra garantia que oferir-les

L'expresident ha dit que la 'caixa de solidaritat' «té diferents fonts d'alimentació» i entre elles està l'ANC, liderant «la recollida de diners», encara que també estan Òmnium Cultural i alguns partits.

«Hi ha hagut milers i milers de persones que han fet aportacions i, gràcies a això, hem pogut fer front més o menys a la meitat de la fiança que tenim en el Tribunal de Comptes», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari