IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Mas, Ortega, Rigau i Homs paguen 145.000 euros més al Tribunal de Comptes pel 9-N

L'ens regulador espanyol resoldrà la setmana vinent si dona per bons els immobles particulars presentats com a aval

Mas, Ortega, Rigau i Homs fan un nou dipòsit de 145.000 euros davant el Tribunal de Comptes
Mas, Ortega, Rigau i Homs fan un nou dipòsit de 145.000 euros davant el Tribunal de Comptes | Cedida

L'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs han fet aquest dijous, 23 de novembre, un nou dipòsit davant el Tribunal de Comptes. En concret, han ingressat 144.588 euros que, sumat als dipòsits anteriors, suposa una quantitat total de 2.944.588 tal i com informen fonts de l'ens fiscalitzador.

El Tribunal de Comptes els reclama un total de 5,2 MEUR de fiança per l'organització de la consulta del 9-N. El termini per ingressar el total de la fiança –que es calcula en base als diners públics que el tribunal creu que es van destinar a l'organització del 9-N- acabava divendres passat.

Llavors, el procurador de l'expresident va entregar un informe on es mostrava la voluntat de respondre a les responsabilitats i on s'oferia «com a últim recurs» immobles particulars de Mas, Rigau, Ortega i Homs com a aval per acabar d'arribar al total de la fiança que reclama el Tribunal de Comptes.

La setmana passada, fonts del tribunal van informar que el tribunal necessitava uns dies per analitzar la documentació dels immobles presentada, per saber en quin estat es troben. La decisió per saber si es donen per bones o no les propietats es comunicarà a principis de la setmana vinent, segons les mateixes fonts. En cas negatiu, l'òrgan fiscalitzadors podria embargar els seus béns fins a la celebració del judici. 

Nous avalistes podrien fer front al que queda per pagar

Si no troben avaladors, Artur Mas i els seus exconsellers hauran de cobrir amb els seus béns. Per això, a fi de no haver de respondre amb el seu propi patrimoni, fa uns dies es va donar a conèixer que l'expresident demanaria una nova pròrroga. L'argumentació de la seva petició consistiria a aconseguir nous avaladors capaços de sufragar la quantia pendent.

El tribunal, per la seva banda, considera que és difícil que Mas ho aconsegueixi però que, en cas de fer-ho, se li concediria la segona ampliació. Mentre això no acaba de concretar-se, el TCu té iniciar ja els tràmits per embargar els béns personals dels implicats; de fet, tant l'expresident com els exconsellers ja han facilitat una relació patrimonial de béns i propietats immobiliàries perquè siguin acarades concorde als registres oficials. El TCu, llavors, procedirà a determinar el valor real dels seus patrimonis i descobrirà si estan lliures de càrrega i poden servir per cobrir el deute que tenen.


Comentaris

envia el comentari