Mas proposa a Podem que cedeixi el nombre de diputats necessaris per a la investidura al PSOE

L'expresident de la Generalitat defensa que la xifra de participants a la Diada «no és el principal»

Artur Mas
Artur Mas proposa a Podem cedir els diputats justos per investir a Sánchez | Catalunya Diari

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha proposat que Podem cedeixi als socialistes el nombre just de diputats necessaris per fer possible la investidura de Pedro Sánchez i que la resta s'hi abstinguin. Aquesta és la fórmula que, segons ha dit, serviria per desencallar la situació davant la posició «enrocada» de Sánchez. En una entrevista a 'Los Desayunos de TVE', Mas ha instat Iglesias a «convertir-se en un líder».

Mas ha qualificat «d'escandalós i al·lucinant» que els dos partits d'esquerres espanyols no es posin d'acord després de passar-se la campanya demanant el vot per evitar el tripartit de la dreta. En aquest context, ha lamentat que la cultura del pacte està absent en la vida política espanyola.

Davant la situació «d'enrocament» de Sánchez, Mas creu que el desbloqueig passa per Iglesias. «Ha d'escollir entre ser un polític més o convertir-se en un líder i un estadista», ha afegit tot defensant que cedir una part dels diputats no és donar un xec en blanc. Un cop facilitada la investidura, l'expresident ha apuntat que s'hauria de negociar llei a llei.

Ha parlat sobre la Diada

Preguntat per la manifestació de la Diada, en què van participar menys persones que les edicions anteriors, Mas ha tret importància a les xifres argumentant que no li sembla el més cridaner ni el principal. En aquest sentit, ha recordat que els ciutadans s'han manifestat durant vuit anys consecutius per la Diada i s'ha preguntat quina altra ciutat o territori europeu ha mobilitzat durant 8 anys «quantitats ingents» de gent.

D'altra banda, ha assenyalat que les 600.000 persones que ahir es van manifestar, segons dades de la Guàrdia Urbana, equivaldria a una manifestació de 4 milions de persones tenint en compte la població de l'estat espanyol.

Preguntat per si es tornarà a presentar a la presidència de la Generalitat, Mas ha insistit que en l'àmbit personal no ho vol però que,  en termes polítics, dependrà del «sentit de responsabilitat» tenint en compte les circumstàncies del moment. No obstant això, ha volgut deixar molt clar que el seu desig és que hi hagi una altra persona «amb menys tradició política que pugui assumir el lideratge. No ha volgut concretar quina persona podria ser, però ha dit que té algun nom al cap.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
No és una mala idea però jo pensó que els de poden harían de votar sí a l'investidura de Sánchez, ja que aquest inútil ens vol abocar a no és eleccions I ja que els de Podem no podrán demostrá la seva vàlua al govern del miserable d'en pedro, ens salvin ells de l'extrema dreta, els hi ahraïré tota la meva vida. S'ha de perder per guanyar més endavant. M'agradaria tant veure la cara de babou que se li quedaría si els de Podem votessin Si.

envia el comentari