Artur Mas: «Sabia que la declaració d'independència seria simbòlica»

L'exdirigent convergent ha explicat que pot entendre que altres polítics hagin cregut que tot es convertiria en una realitat «intangible», però nega qualsevol «voluntat d'engany» del Govern

Artur Mas ha volgut donar una caràcter «simbòlic» a la declaració d'independència de l'octubre de 2017
Artur Mas ha volgut donar una caràcter «simbòlic» a la declaració d'independència de l'octubre de 2017 | La Sexta

Artur Mas, tot i que no era diputat, va estar en la declaració unilateral d’independència que va fer Carles Puigdemont al Parlament el 27 d’octubre de 2017. Mas ha admès que tenia coneixement que Puigdemont la deixaria sense efecte immediatament. L’expresident ho ha explicat en una entrevista al programa ‘Salvados’: «Jo sabia que la declaració d'independència seria simbòlica. Ningú no va dir que tindria conseqüències jurídiques».

Aquestes declaracions formen part d’un documental que l’equip encapçalat per Jordi Évole ha preparat sobre els fets de l’última setmana del 2017. Artur Mas com un dels polítics entrevistats, afirma que compren que «hi hagués persones que poguessin tenir la impressió que la independència seria una realitat tangible immediata» i que posteriorment se sentissin enganyades. Tot i això, nega cap «voluntat d’engany» per part del Govern.    

Artur Mas no sabia que havia fet res il·legal el 9-N

En els últims dies, Mas també s’ha pronunciat sobre la consulta que va tenir lloc el 9 de novembre de 2014. L'expresident català ha declarat en el Tribunal de Comptes que no creia que autoritzant el 9-N estigués cometent cap irregularitat

En un procediment on es reclama, a ell i a Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, 5,2 milions d’euros, Artur Mas insisteix que durant aquell procés consultiu es va respectar la legalitat en tot moment. Davant l’òrgan estatal, va recordar que el seu govern havia demanat al Tribunal Constitucional que especifiqués que era exactament el que calia suspendre, sol·licitud que no va ser contestada.  

Clara Ponsatí: «La declaració d'independència va ser un brindis al sol» 

Clara Ponsatí, exconsellera d’Educació processada per l’1-O i que actualment es troba a Escòcia, va relativitzar l’abast real de la DUI feta en el Parlament l’octubre de 2017. Per Ponsatí: «Dir que va ser una declaració d'independència potser és una mica exagerat». Afegeix que veient finalment en què va quedar la declaració «va ser una mica un brindis al sol».  

L’exconsellera del govern Puigdemont es va mostrar crítica amb els moviments fets per l’independentisme en els últims mesos. Considera que s’estigui parlant de pressupostos mentre continua havent-hi polítics a la presó és «pornogràfic, insòlit».  


Comentaris

envia el comentari